Roviniete.ro

Transport de tigari de contrabanda, interceptat in trafic

Postat de: admin pe 25 August 2010 10:03

http://www.trafic-rutier.ro/2010/08/25/transport-de-tigari-de-contrabanda-interceptat-in-trafic/

In urma unei actiuni comune, politisti din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Buzau, in baza unor informatii furnizate de ofiteri D.G.I.P.I., sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzau, au prins membrii unui grup infractional si au confiscat tigari in valoare de peste o jumatate de miliard de lei vechi.

In noaptea de 23 spre 24 august a.c., politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau (Serviciul de Investigare a Fraudelor, Serviciul Rutier, Biroul Ordine Publica Buzau si Serviciul de Interventie Rapida), in colaborare cu ofiteri ai Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (D.G.I.P.I.), sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzau, au organizat o actiune pentru prinderea unui grup infractional organizat.

Membrii acestuia, V.C., de 26 de ani din Bucuresti, B.A., de 36 de ani, din Judetul Ialomita si K.M., de 20 de ani, cetatean turc, erau cunoscuti cu preocupari pe linia transportului si comercializarii de tigari provenite din Republica Moldova.

Pentru oprirea autoturismului cu care acestia se deplasau, a fost blocat podul ce traverseaza raul Buzau.

La volan a fost identificat V.C., proprietarul autoturismului, iar in urma controlului efectuat au fost gasite in masina 56.800 de tigarete, pe pachete fiind aplicate banderole de marcaj din Republica Moldova.

Cele trei persoane, precum  si autoturismul, au fost conduse la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau pentru cercetari.

In prezenta cetateanului turc, a fost deschis si perchezitionat un alt autoturism care apartine acestuia si care a fost indisponibilizat saptamana trecuta, dupa ce a fost gasit abandonat pe raza judetului Botosani. In interiorul acestuia au fost gasite alte 96.800 de tigarete, de diferite marci.

Impotriva celor trei suspecti s-a inceput urmarirea penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si constituirea unui grup infractional organizat, procuroriiD.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzau dispunand retinerea lor pentru 24 de ore. In cursul zilei de ieri, 24 august, Judecatoria Buzau a emis mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile, pe numele suspectilor B.A. si K.M.

Totodata, cele peste 150.000 de tigarete au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor.

Politia Romana

Taguri: , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.