Roviniete.ro

Vineri – Actiune a politiei cu toate radarele din dotare

Postat de: admin pe 26 August 2010 19:27

http://www.trafic-rutier.ro/2010/08/26/alege-viata-actiune-a-politiei-cu-toate-radarele-din-dotare/

La data de 28 August 2010, in intervalul orar 16,00-21,00, la nivel national, vor fi organizate actiuni pentru combaterea incalcarii normelor legale privind viteza de deplasare a autovehiculelor. Pentru monitorizarea traficului vor fi folosite toate aparatele destinate supravegherii traficului rutier si masurarii vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotarea politiei.

La actiuni vor fi angrenate efective marite, politisti de la rutiera, dar si de ordine publica, fiind folosite toate radarele din dotare. Acestea vor fi aplasate in sistem cascada in zonele cu risc ridicat de accidente pe fondul vitezei nelegale, precum si pe acele tronsoane de drum pe care, datorita configuratiei, se poate depasi cu mult limita de viteza legal admisa.

Obiectivul acestor actiuni il constituie reducerea numarului de accidente rutiere si a consecintelor acestora pe fondul nerespectarii limitelor legale de viteza.

Actiunea continua seria activitatilor declansate la nivel national sub genericul “Alege Viata!” pentru cresterea gradului de siguranta rutiera si reducerea victimizarii populatiei prin accidente de circulatie, fiind de asemenea prevazuta si in calendarul operatiunilor desfasurate la nivel european, sub egida TISPOL.

Viteza de deplasare a autovehiculelor reprezinta, la nivel european, una dintre principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere.

Astfel, in perioada 23-29 august a.c., politiile rutiere membre TISPOL actioneaza pentru descurajarea conducatorilor auto care incalca normele legale privind regimul legal de viteza.

AMOS News

Taguri: , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.