Roviniete.ro

Cazierul judiciar – Cerere tip cazier judiciar

Postat de: admin pe 26 August 2010 10:47

Download PDF: Cerere tip cazier judiciar persoana fizica

Pentru a obtine un certificat de cazier judiciar din Romania, persoanele fizice interesate pot depune personal cererea-tip, cu datele complete de stare civila si motivata, la ghiseele subunitatilor de politie de la locul de nastere, domiciliu/ resedinta insotita de:

- actul de identitate (cartea de identitate, buletinul de identitate, pasaport, cartea de identitate provizorie si certificat de inregistrare a cetatenilor U.E., carte de rezidenta, carte de rezidenta permanenta, permis de sedere temporara sau permanenta, aflate in termen de valabilitate);

- timbru fiscal in valoare de 2 lei;

- chitanta prin care se face dovada achitarii taxei de prestare serviciu, in cuantum de 10 lei.

Persoanele domiciliate in strainatate pot solicita eliberarea certificatului de cazier judiciar prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei.

Certificatul de cazier judiciar pentru persoane fizice se poate solicita si prin imputernicitii acestora, conform procedurilor legale in vigoare, dupa cum urmeaza:

- in tara, numai pe baza unei procuri autentificate de catre un notar public;

- in strainatate, pe baza unei procuri autentificate prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei ori de catre un notar, cu respectarea cerintelor legalizarii actelor oficiale straine. Pentru statele care au aderat la Conventia de la Haga din 5 noiembrie 1961 este suficient sa fie aplicata apostila.

Continutul procurii trebuie formulat in termeni clari, din care sa rezulte persoana care a fost mandatata, scopul si durata mandatului.

In situatia in care cererea se depune prin imputernicit, aceasta va fi insotita de copia actului de identitate a solicitantului, copia actului de identitate a imputernicitului si de procura autentificata in conditiile legii , care se va depune la locul de domiciliu sau de resedinta al imputernicitului (care poate fi cetatean roman sau cetatean strain cu resedinta in Romania):

- in original – daca procura are ca obiect obtinerea certificatului de cazier judiciar;

- in copie – daca procura are un obiect generic, ce presupune si obtinerea certificatului de cazier judiciar.

Procurile intocmite in Republica Moldova sau de ambasadele Republicii Moldova, in limba romana, sunt acceptate ca valabile fara vreo alta supralegalizare.

Cand certificatul de cazier judiciar este necesar pentru depunere la dosarul de gratiere individuala, acesta poate fi solicitat de persoana condamnata, copiii, aparatorul ori reprezentantul legal al acestuia, sotul persoanei condamnate, ascendentii, fratii ori surorile celui condamnat sau ai sotului acestuia.

Certificatul de cazier judiciar se elibereaza persoanelor fizice in cel mult 3 zile de la data solicitarii, in cazurile in care cererea-tip este depusa la unitatea de politie de la locul de nastere, de domiciliu ori de resedinta; sau in cel mult 30 de zile de la data solicitarii, in cazurile in care cererea-tip este depusa prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei, este valabil 6 luni de la data primirii si numai in scopul pentru care a fost eliberat.

Certificatele de cazier judiciar se pot elibera „pe loc”, persoanelor fizice care indeplinesc urmatoarele conditii:

- sunt nascute in Romania si au atribuit CNP;

- depun cererea-tip la unitatile de politie de la locul de nastere ori de domiciliu/resedinta;

- nu sunt inscrise in cazierul judiciar (nu sunt cunoscute cu antecedente penale).

- Subunitatile de politie care elibereaza certificate de cazier judiciar, precum si programul ghiseelor de lucru cu publicul, constituite in acest scop, se gasesc afisate pe paginile de internet ale Inspectoratelor de Politie Judetene, respectiv, Politia Capitalei.

Politia Romana


Taguri: , ,

Roviniete.ro

Un comentariu la “Cazierul judiciar – Cerere tip cazier judiciar”

Lidia

Buna ziua,sant cetatean roman cu domicilul in strainatae si am doua fiice care sant nascute in strainatate,au certificat de nastere si pasapoarte romanesti si nu au domicilul in Romania.
daca venim in Romania de unde pot obtine fiicele mele cazierele personale,adica pot ele depune cerere personal pentru obtinerea cazierelor sau trebuie sa mearga sa faca imputernicire la o persoana care locuieste in Romania si sa mearga cu aceasta persoana sa ceara eliberarea cazierelor pentru ca ce scrie in lege nu prea e clar?
“- in tara, numai pe baza unei procuri autentificate de catre un notar public;

- in strainatate, pe baza unei procuri autentificate prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei ori de catre un notar, cu respectarea cerintelor legalizarii actelor oficiale straine. Pentru statele care au aderat la Conventia de la Haga din 5 noiembrie 1961 este suficient sa fie aplicata apostila.”
Va multumesc