Roviniete.ro

Aproximativ 700 de autovehicule cu defectiuni tehnice au fost depistate in trafic de politisti

Postat de: admin pe 27 August 2010 15:28

In cursul acestei saptamani, Directia Rutiera a organizat, la nivel national, o actiune de control tehnic in trafic, in colaborare cu specialisti ai Registrului Auto Roman, pentru depistarea conducatorilor de autovehicule care circula cu defectiuni tehnice, ce pot pune in pericol siguranta participantilor la trafic.

Actiunea, desfasurata in zilele de marti si miercuri, a avut ca obiectiv, reducerea accidentelor rutiere si a consecintelor acestora, produse pe fondul defectiunilor tehnice.

Pe parcursul actiunii s-au urmarit verificarea efectuarii si valabilitatii inspectiei tehnice periodice, functionarea sistemelor de iluminare (reglarea luminilor de intalnire si de drum), a celor de semnalizare, precum si identificarea vehiculelor cu defectiuni la sistemul de rulare.

Cei peste 1.130 de politisti rutieri angrenati in actiune, alaturi de specialisti R.A.R., au controlat 10.998 de autovehicule, constatand peste 5.800 de abateri de la normele rutiere, prevazute de O.U.G. 195/2002 (au fost constatate 694 de defectiuni tehnice, 158 de cazuri in care autoturismele nu aveau efectuata in termen inspectia tehnica periodica obligatorie si alte 5.033 de abateri de la normele rutiere).

Pentru defectiuni tehnice grave ale mecanismului de directie sau ale sistemului de franare au fost retinute 27 de permise de conducere, in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar pentru alte genuri de defectiuni, cu gravitate mai redusa, au fost retrase 694 de certificate de inmatriculare.

In cadrul activitatilor de control au fost retrase, pentru defectiuni la sistemul de franare, 139 de certificate de inmatriculare, 124 de certificate de inmatriculare pentru defectiuni la sistemul de iluminare, iar pentru folii neomologate aplicate pe geamurile laterale si luneta au fost retrase 63 de certificate de inmariculare.

Politistii rutieri au dispus, in 15 cazuri, imobilizarea autovehiculelor respective, intrucat pericolul creat de defectiunile tehnice constatate era major, evitandu-se in acest fel producerea unor evenimente rutiere.

AMOS News

Taguri: , , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.