Roviniete.ro

Situatia traficului rutier – 26 august 2010

Postat de: admin pe 27 August 2010 11:58

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca la aceasta ora nu sunt semnalate probleme deosebite de fluenta a circulatiei rutiere pe nicio artera importanta din tara. Se circula normal pe drumurile nationale si pe autostrazi, cu exceptia situatiilor intalnite pe unele tronsoane. Este vorba despre anumite zone unde sunt in derulare lucrari, iar traficul auto este usor ingreunat din aceasta cauza. Amintim DN6, intre localitatile Drobeta-Turnu Severin si Orsova.

Tinand cont de faptul ca se anunta un weekend frumos din punct de vedere meteorologic, multi vor parasi localitatile de domiciliu si se vor indrepta spre statiunile montane sau catre litoral. De aceea, Politia actioneaza si astazi cu efective marite, pe principalele drumuri, in punctele cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere si la orele cu trafic intens.

Avand in vedere posibilitatea redusa a DN 22C- Cernavoda-Medgidia-Basarabi de preluare a traficului de pe Autostrada Soarelui, pentru evitarea unor blocaje le recomandam soferilor sa utilizeze si urmatoarele variante alternative:

- DN2-Bucuresti-Urziceni-DN2A-Slobozia-Harsova-Constanta;

- DN3-Bucuresti-Fundulea-Lehliu-DN3A-Drajna-Fetesti-DN3B-Chirana(intersectie cu DN2A)-DN2A-Giurgeni-Harsova-Constanta.

Pentru a evita producerea unor evenimente rutiere grave ii sfatuim pe cei care circula pe cele trei autostrazi sa nu opreasca sau sa stationeze pe banda de urgenta.

De asemenea, pentru a nu se crea aglomeratie pe DN1, se poate circula si pe urmatoarea ruta alternativa

- DN1A–Bucuresti-Buftea-Ploiesti-Cheia-Valenii de Munte-Sacele-Brasov.

Le recomandam insistent conducatorilor auto sa conduca cu multa atentie si viteza adaptata la conditiile de trafic si starea carosabilului, sa pastreze o distanta de siguranta fata de vehiculul dinainte, sa manifeste prudenta sporita atunci cand pe marginea drumurilor se afla pietoni (mai ales copii sau varstnici) si sa nu conduca obositi, temperaturile ridicate favorizand adormirea la volan.

INFOTRAFIC

Taguri: , , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.