Roviniete.ro

6.572 de amenzi pentru viteza in week-end

Postat de: admin pe 30 August 2010 08:55

Actiunea “Alege viata!” – o reusita

Sub deviza „Alege viata!”, Directia Rutiera din cadrul I.G.P.R. a coordonat ieri, 28 august, intre orele 16.00 si 21.00, o actiune la nivel national pentru combaterea vitezei excesive si a altor abateri grave ce pun in pericol siguranta circulatiei. Pe timpul actiunii nicio persoana nu a decedat pe soselele tarii.

Peste 1.500 de politisti, 1013 de la rutiera si 502 de ordine publica, au actionat sambata, la nivel national, pentru combaterea incalcarii normelor legale privind viteza de deplasare a autovehiculelor. Pentru monitorizarea traficului au fost folosite peste 480 de radare, multe dintre acestea fiind amplasate in sistem cascada in zonele cu risc ridicat de accidente pe fondul vitezei nelegale, precum si pe acele tronsoane de drum pe care, datorita configuratiei, se poate depasi cu mult limita de viteza legal admisa.

In anul 2009, in aceeasi zi din saptamana si in acelasi interval orar, s-au produs la nivelul intregii tari, 13 accidente grave, in urma carora cinci persoane si-au pierdut viata, iar alte 11 au fost grav ranite.

Ieri, au fost inregistrate intre orele amintite doar cinci accidente rutiere, soldate cu ranirea a cinci persoane. Nicio persoana nu a decedat.

Scopul actiunii a fost atins: ca urmare a activitatilor desfasurate de politisti a fost prevenita pierderea a cinci vieti.

Desi, prin prezenta activa in strada, politistii rutieri au prevenit pierderea vreunei vieti ca urmare a vitezei excesive, iar actiunea a fost intens mediatizata, au fost depistati 6.572 de conducatori auto care au depasit viteza legala de deplasare, dar si 51 de conducatori auto care s-au urcat sub influenta bauturilor alcoolice la volan.

Au fost retinute 209 permise de conducere, 159 pentru depasirea cu mai mult de 50 km pe ora a limitei maxime de viteza admise pe sectorul de drum respectiv si 50 pentru alcool la volan.

De asemenea, politistii rutieri au constatat 79 de infractiuni, dintre care 72 la regimul rutier si 6 de alta natura.

Taguri: , , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.