Roviniete.ro

Situatia traficului rutier – 30 august 2010

Postat de: admin pe 30 August 2010 16:00

AUDIO: Situatia traficului rutier – 30 august 2010

La aceasta ora (14:45), la Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane nu sunt anuntate drumuri nationale cu circulatia intrerupta ca urmare a unor evenimente rutiere. Totusi, timp de peste o ora traficul rutier s-a desfasurat ingreunat pe DN1(E60) pe raza localitatii clujene Dumbrava, la kilometrul 512, din cauza unui accident produs in jurul orei 13:00, in care un pieton si-a pierdut viata.

Cateva segmente ale unor drumuri nationale raman afectate de alunecari de teren, iar traficul se desfasoara restrictionat. Dintre acestea, amintim:

- DN15, in zona Tulghes, judetul Harghita;

- DN10, in judetul Buzau, in zona Siriu;

- DN67, intre localitatile valcene Costesti si Negrulesti.

Amintim ca pe autostrada A1 Bucuresti – Pitesti au fost impuse restrictii de circulatie din cauza unor lucrari care se executa la podul din zona kilometrului 28. Astfel, pe podul respectiv a fost inchisa circulatia pe sensul Pitesti – Bucuresti, traficul fiind deviat pe banda a doua a sensului opus. Le recomandam conducatorilor auto sa circule prudent, sa se asigure, sa semnalizeze si sa se incadreze din timp pe benzile marcate provizoriu.

Dat fiind faptul ca pentru Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, Moldova si zonele de munte meteorologii au emis o atentionare cu cod galben valabila maine, 31 august 2010, in intervalul orar 2:00 – 22:00, referitoare la ploi, grindina si intensificari ale vantului, ii sfatuim pe conducatorii auto sa foloseasca permanent luminile de intalnire pe toate categoriile de drumuri, sa circule cu prudenta sporita si viteza redusa si sa mareasca distanta in mers intre autovehicule. Mare atentie la trecerea prin dreptul autovehiculelor de tonaj, pentru ca scaderea si apoi cresterea brusca a intensitatii curentilor de aer modifica traiectoria autoturismelor. De asemenea, in conditii de carosabil umed, depasirea autotrenurilor implica un risc in plus din cauza stropilor aruncati cu forta de rotile acestora pe parbriz, fiind necesar ca stergatoarele sa functioneze la viteza maxima.

INFOTRAFIC

Taguri: , , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.