Roviniete.ro

Targu Jiu: Retinuti pentru furturi din autoturisme

Postat de: admin pe 15 Septembrie 2010 12:16

Suspecti de comiterea a 10 furturi din autoturisme, retinuti

Patru membri ai unui grup infractional suspectat de comiterea a 10 furturi din autoturisme au fost retinuti de politistii din Targu Jiu. / Unul dintre suspecti a fost depistat in trafic in timp ce detinea un pistol neletal pentru care nu detinea permis si nici documente de provenienta.

La data de 14 septembrie a.c.,in jurul orei 2:30, politistii din Targu Jiu au oprit pentru verificari autoturismul condus de catre Valentin C. de 23 ani, din comuna Runcu, judetul Gorj.

Pe timpul controlului, in momentul in care s-a deschis portiera, politistii au observat un pistol. Din primele verificari s-a stabilit ca tanarul nu detine permis de port arma si nici documente de provenienta pentru pistolul cu bile, care nu avea munitie.

Politistii au indisponibilizat arma nelatala si au intocmit pe numele lui Valentin C. dosar penal pentru comiterea infractiunii de port fara drept de arma neletala, conform Legii 295/2004, privind regimul armelor munitiilor cu modificarile si completarile ulterioare.

In urma extinderii cercetarilor, politistii Biroului de Investigatii Criminale au stabilit ca Valentin C., impreuna cu alti trei tineri, identificati ca fiind Emilian C., de 18 ani, din comuna Runcu, Ion M., de 20 ani, din comuna Pestisani si Nicolae S., de 20 ani, din orasul Rovinari, sunt suspectati de comiterea, in perioada martie 2009- septembrie, a 10 furturi din autoturisme parcate in Targu Jiu si localitati limitrofe, cauzand un prejudiciu de aproximativ 16.000 lei.
Pe parcursul cercetarilor, politistii au recuperat peste 80 % din bunurile sustrase, respectiv jante auto, pneuri, radio CD-uri auto, o antena pentru statie emisie-receptie, o trusa medicala auto, un triunghi reflectorizant etc., bunuri care urmeaza a fi restituite partilor vatamate.

Suspectii au fost retinuti si introdusi pe baza de ordonanta de retinere in Centrul de Retinere si Arest Preventiv al I.P.J. Gorj, urmand ca astazi, 15 septembrie, sa fie prezentati cu propunere de arestare preventiva pentru comiterea infractiunii de furt calificat, Parchetului de pe langa Judecatoria Targu Jiu.

Politistii continua cercetarile in vederea documentarii intregii activitati infractionale a suspectilor si recuperarii prejudiciului.

CENTRUL DE INFORMARE SI RELATII PUBLICE

Taguri: , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.