Roviniete.ro

Ilfov: Prins in mai putin de doua ore dupa furtul unui autoturism

Postat de: admin pe 16 Septembrie 2010 14:56

Un barbat suspectat ca a sustras un autoturism lasat pornit si cu cheile in contact a fost prins de politisti. In urma “negocierilor telefonice” suspectul trebuia sa primeasca de la victima 1.500 de euro pentru inapoierea autoturismului. Aseara, in jurul orei 21.20, dispeceratul Inspectoratului de Politie al Judetului Ilfov a fost sesizat prin apel de urgenta 112, de catre Ciprian L., din Braila, cu privire la faptul ca, in urma cu cateva minute, o persoana necunoscuta i-a sustras autoturismul din fata unui magazin din localitatea Chiajna, judetul Ilfov.

Proprietarul coborase din autoturism pentru a face cumparaturi, lasandu-l cu motorul pornit si cheile in contact. Reclamantul a precizat ca in autoturism lasase cheile locuintei sale si telefonul mobil.

La indrumarea politistilor, barbatul a sunat pe propriul telefon mobil, reusind sa-l contacteze astfel pe cel care a profitat de neglijenta sa si i-a sustras autoturismul. In urma “negocierilor”, contra sumei de 1500 de euro, suspectul a acceptat sa se intalneasca cu partea vatamata si sa-i predea autoturismul.

La “intalnirea” ce avea ca scop rascumpararea autoturismului, suspectul a venit cu un motoscuter neinmatriculat, spre surpriza sa, fiind retinut imediat de catre politisti.

Autoturismul a fost recuperat, fiind depistat la aproximativ un kilometru de locul “intalnirii”.

Suspectul a fost identificat in persoana lui Florinel S., de 22 de ani, din orasul Chitila. Asupra sa, politistii au gasit telefonul mobil apartinand victimei, un cutit si un briceag.

In cursul acestei zile tanarul va fi prezentat parchetului si instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva pentru savarsirea infractiunilor de furt calificat, detinere ilegala de arme albe si punere in circulatie pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat.

Avand in vedere ca acesta nu este un caz singular, cand hotii au profitat de neglijenta proprietarilor autoturismelor, va recomandam:
- Nu lasati niciodata autoturismul cu cheile in contact, nici chiar daca urmeaza sa lipsiti doar pentru cateva minute. Orice clipa de neatentie poate fi speculata de rau-facatori!
- Nu parcati la intamplare, in locuri neiluminate si necirculate!
- Nu lasati in masina cheile masinii sau ale locuintei!
- Nu lasati in autoturism obiecte de valoare, posete, telefoane mobile! Reprezinta o invitatie pentru hoti!
- Inchideti complet toate geamurile!
- Un sistem de alarma montat pe masina este ideal pentru descurajarea potentialilor infractori!

CENTRUL DE INFORMARE SI RELATII PUBLICE

Taguri: , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.