Roviniete.ro

Grecia: Autostrazi blocate de camioane

Postat de: admin pe 22 Septembrie 2010 16:31

http://www.trafic-rutier.ro/2010/09/22/grecia-sute-de-camioane-au-blocat-principalele-autostrazi/

Sute de camioane au blocat timp de mai multe ore principalele doua autostrazi din Grecia, proprietarii lor protestând impotriva votului de miercuri din parlament la legea care deschide sectorul transportului rutier concurentei, relateaza AFP.

Transportatorii au blocat autostrazile care leaga Atena cu nordul si sudul tarii, o blocada similara având loc in apropiere de Salonic, al doilea oras al tarii.

Reforma contestata de transportatorii particulari prevede reducerea drastica a taxei pe noile licente – pentru prima oara in 40 de ani, la 1.500 euro, in conditiile in care cele 34.000 de licente existente se negociaza la circa 300.000 de euro, sustin protestatarii, care cer amânarea cu 5 ani a reformei.

Aflati in greva de la 13 septembrie, circa 2.000 de transportatori particulari au manifestat marti in centrul Atenei. O parte dintre ei au innoptat in fata cladirii parlamentului, ceea ce a dus la inchiderea circulatiei in centrul capitalei.

Potrivit guvernului, reforma, deja adoptata in Uniunea Europeana de mai multi ani, este menita sa ajute la dezvoltarea activitatii economice si la combaterea recesiunii in care se zbate tara.

AGERPRES

Taguri: , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.