Roviniete.ro

Taxa pe poluare 2011 – Nu s-au stabilit noile nivelurile ale taxei auto

Postat de: admin pe 22 Septembrie 2010 22:17

Ca urmare a articolelor aparute in presa, referitoare la modificarea taxei pe poluare pentru autovehicule, Ministerul Mediului si Padurilor face urmatoarele precizari:

-  In legatura cu taxa auto, a fost constituita o comisie de lucru coordonata de Ministerului Mediului si Padurilor din care mai fac parte reprezentanti ai Ministerului Finantelor Publice, Directiei Afaceri Europene, Administratiei Fondului pentru Mediu, Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (R.A.R.) si ai Ministerul Administratiei si Internelor care analizeaza si pregateste un proiect de act normativ ce urmeaza sa modifice O.U.G. nr. 50/2008 privind  instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule.

Pana la aceasta data, s-au discutat numai principiile generale privind aplicarea taxei pe poluare pentru autovehicule, inclusiv plata taxei pentru autovehiculele cu norma de poluare  Euro 5, incepand cu anul 2011 si revizuirea celorlalte niveluri de taxa.

Mentionam ca pana in acest moment, nu s-au stabilit nivelurile taxei pentru anul 2011, acestea urmand sa fie analizate in perioada urmatoare.

Asa cum a mentionat in declaratiile sale, ministrul László Borbély,  principiul care sta la baza taxei auto pentru anul 2011 va fi „poluatorul plateste”, principiu promovat de Uniunea Europeana.

Precizam ca variantele pentru anul 2011 privind aplicarea taxei pe poluare pentru autovehicule, aparute si dezbatute in mass-media nu se bazeaza pe informatii apartinand comisiei de lucru, intrucat, aceasta nu a stabilit inca valorile ce vor fi aplicate taxei pe poluare.

In consecinta, toate variantele de taxa publicate in mass-media nu reprezinta un rezultat al activitatii acestei comisii.

In momentul in care vom avea o decizie finala cu privire la acest subiect, Ministerul Mediului si Padurilor va informa in timp util opinia publica cu privire la modificarile care vor fi aduse taxei pe poluare.

Taguri: ,

Roviniete.ro

Comments are closed.