Roviniete.ro

Dorina Tiron a fost demisa de la conducerea CNADNR

Postat de: admin pe 23 Septembrie 2010 12:01

Rezultatele preliminare ale controlului dispus de ministrul Anca Boagiu in data de 7 septembrie a.c. au demonstrat ca managementul in cadrul CNADNR a fost unul defectuos ca urmare a continuarii sirului de practici contrare spiritului european, atat la nivelul actului administrativ, cat si in relatia cu firmele de constructii si cele de consultanta.

Ministrul transporturilor si infrastructurii, Anca Boagiu, a demis-o miercuri, 22 septembrie, pe Dorina Tiron din functia de director general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

In perioada imediat urmatoare controlul va fi extins asupra tuturor activitatilor derulate de CNADNR in ultimii ani.

”Raspunderea pentru aceste rezultate dezastruoase pentru Romania trebuie sa fie si manageriala, nu doar politica, pentru ca ele au prejudiciat procesul de absorbtie a fondurilor europene pentru infrastructura, atat a celor pre-aderare, cat si a celor aferente Programului Operational Sectorial-Transport. Explicatiile primite de la doamna Tiron nu au fost concludente si nu sunt dispusa sa tolerez un asemenea act de ineficienta manageriala. Ministerul Transporturilor trebuie sa devina actorul principal al absorbtiei fondurilor europene vitale pentru relansarea economica a Romaniei. Demiterea doamnei Tiron este un pas important in demersul de reorganizare a CNADNR si de imbunatatire a managementului fondurilor europene alocate Romaniei pentru drumuri si autostrazi. Procesul de restructurare a ministerului si a companiilor din subordine a fost discutat si cu reprezentantii Comisiei Europene, agreandu-se necesitatea unei diferentieri de responsabilitati intre MTI, care elaboreaza politici si strategii, si companiile care au in sarcina implementarea”, a declarat ministrul Anca Boagiu.

Atributiile Dorinei Tiron au fost preluate temporar de catre Liviu Costache, director coordonator proiecte autostrazi in cadrul CNADNR.

Taguri: , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.