Roviniete.ro

Noul Opel Astra, cea mai vanduta compacta in 5 usi

Postat de: admin pe 28 Septembrie 2010 09:53

Cu 314 de unitati livrate in luna august, Opel Astra este cel mai bine vandut model al clasei C, fiind totodata al doilea cel mai vandut model de import din Romania.

Tot in luna august, cota de piata a Opel a atins un nou maxim lunar, de 9.2%, conform statisticilor privind inmatricularile.

La nivel european, noul Opel Astra a inregistrat 200.000 de comenzi pana in acest moment, cu 20.000 mai multe decat targetul pentru intregul an.

Succesul Astra se datoreaza atat raportului calitate pret, cat si dotarilor tehnice inovatoare si noului limbaj de design al Opel. Noua generatie Astra aduce in clasa autovehiculelor compacte multe echipamente de confort si de siguranta din segmentul superior. Sunt disponibile tehnologii de exceptie, cum ar fi sasiul mecatronic complet nou, cel mai avansat sistem de iluminare, o camera frontala care recunoaste semnele de circulatie (functionala doar in unele tari din sud-estul Europei) si tehnologia scaunelor cu cele mai bune caracteristici ergonomice.

Numeroase premii certifica succesul la public, dar si aprecierea profesionistilor

Eleganta compacta a primit 16 premii, inclusiv titlul “Volanul de Aur“, acordat in urma votului a 40 de milioane de cititori europeni ai revistei AutoBild, dar si prestigiosul premiu de design “red dot”. Acesta este acordat de catre un juriu international de experti in design care isi bazeaza analiza pe gradul de inovare, functionalitate si calitate al produselor.

Publicul roman a desemnat prin vot titlul de “Masina nr. 1” pentru Opel Astra si “Marca nr. 1” pentru Opel in cadrul competitiei “Premiile AutoMondial”.

“Este un semn de enorma incredere in marca Opel”, a transmis in luna martie votantilor romani Alain Visser, Vicepresedinte Vanzari si Marketing Opel/Vauxhall. “Suntem decisi sa continuam sa aducem in piata auto masini dezvoltate cu tehnologie germana, frumoase si de foarte buna calitate, precum Astra, precum noul Meriva, si multe altele in viitor. Va multumim, suntem foarte mandri de aceste titluri”, a continuat Visser.

Noul Astra a primit si titlul de “Masina Anului 2010” acordat de Uniunea Ziaristilor si Editorilor Auto din Romania, fiind declarat mai bun decat 35 de alte modele. De altfel, publicul roman si-a manifestat preferinta pentru a zecea generatie a Opel Astra in competitiile organizate de site-urile Automarket.ro, Auto.ro si Drive-test.ro, Astra impunandu-se prin Design, raportul Calitate/Pret si “Best drive”.

O istorie de peste 70 de ani

Urmand traditia clasei compacte a marcii Opel initiata in anul 1936 cu primul Kadett, modelul Astra s-a aflat in mod constant, zeci de ani, in primele trei locuri pe lista celor mai bine vandute autovehicule compacte in Europa.

Astra se afla acum la a 10-a generatie a clasei compacte Opel, dupa ce a inlocuit modelul Kadett in 1991, devenind cel mai bine vandut model Opel de pana atunci: 4,3 milioane de exemplare pana in 1998.

In 2010, Opel sarbatoreste 111 ani de la productia primului automobil al marcii.

Opel Astra Sports Tourer si conceptul GTC Paris, indicatori ai viitorului modelului

Salonul Auto de la Paris din octombrie 2010 va aduce o imagine relavata cu privire la viitorul modelului Astra. Varianta sports tourer va fi prezentata in premiera publicului si specialistilor, urmand ca modelul sa poata fi comandat in Romania la inceputul anului 2011.

Totodata, salonul de la Paris prilejuieste pentru Opel ocazia de a arata cum poate apela la limbajul de design, acum deja consolidat, conferindu-i o interpretare foarte sportiva si emotionala. Conceptul Opel GTC Paris reprezinta modul in care Opel vede urmatorul pas logic catre o gama nou dezvoltata. Modelul este proiectat sa fie sculptat artistic, utilizand linii dinamice impetuoase. In acelasi timp, este construit cu precizie germana si energizat prin inovatii tehnice, precum un motor pe benzina Turbo de 2,0 litri cu injectie directa, o noua varianta a suspensiei FlexRide complet adaptiva si un diferential autoblocabil in fata.

Opel Romania

Taguri: , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.