Roviniete.ro

Accident grav la Tulcea: 4 morti si 36 de raniti

Postat de: admin pe 30 Septembrie 2010 10:22

Ancheta privind accidentul de la marginea orasului Tulcea, in urma caruia au murit patru persoane, a fost preluata de Parchetul de pe langa Tribunalul Tulcea si Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM).

Seful de cabinet al comandantului Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ), Lucian Tugui, a declarat, joi, pentru AGERPRES, ca accidentul s-a petrecut dupa ce soferul autobuzului care transporta cel putin 40 de persoane a dat prioritate unui alt autovehicul, iar pamantul, din cauza ploii cazute in noaptea de miercuri spre joi, s-a surpat sub autobuzul care s-a rasturnat.

”Autobuzul era de 50 de locuri, iar noi la triere am numarat 40 de persoane. Atunci cand victimele au fost preluate de aici, nu erau semne ca ar fi fost morti. Accidentul nu va fi anchetat de Politie, deoarece este un accident de munca”, a mentionat reprezentantul IPJ.

Potrivit acestuia, soferul autovehiculului are carnet de sofer profesionist si nu se afla sub influenta alcoolului.

In urma accidentului, victimele au fost transportate la Spitalul Judetean de Urgenta, patru femei decedand.

”Am transportat 57 de persoane, inclusiv cele patru femei care au murit. Doar o singura persoana este intr-o stare grava, dar examinarea starii de sanatate a pasagerilor din autobuz nu s-a incheiat”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul SJU, Dumitru Valcu.

Potrivit lui Valcu, la recomandarea subsecretarului de stat Raed Arafat din cadrul Ministerului Sanatatii, doua elicoptere SMURD se afla la dispozitia victimelor accidentului rutier, unul dintre cele mai grave petrecute in orasul Tulcea in ultimii ani.

AGERPRES

Taguri: , , , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.