Roviniete.ro

Politia rutiera a suspendat 440 de permise in doar patru ore

Postat de: admin pe 4 Octombrie 2010 11:30

La data de 2 octombrie a.c., intre orele 15.00 si 19.00, politisti de ordine publica si politie rutiera din cadrul unitatilor de politie teritoriale au desfasurat, in sistem integrat, la nivel national, actiuni pentru cresterea gradului de siguranta rutiera. Peste 440 de permise au fost ridicate in vederea suspendarii dreptului de a conduce pe drumurile publice, fiind totodata constatate peste 80 de infractiuni.

La activitatile desfasurate in baza Planului de actiune “ALEGE VIATA”, elaborat la nivelul Inspectoratului General al Politiei Romane, au participat 2.234 de politisti, care au actionat pentru depistarea, identificarea si tragerea la raspundere a celor care incalca prevederile legale referitoare la regimul de viteza, a celor care depasesc neregulamentar, conduc sub influenta bauturilor alcoolice sau comit infractiuni la regimul circulatiei rutiere.

Pe langa prezenta activa in trafic, politistii au folosit aparate destinate supravegherii traficului rutier si masurarii vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Politistii au ridicat in vederea suspendarii dreptului de a conduce 445 de permise de conducere si au constatat 83 de infractiuni la regimul rutier.

De asemenea, au fost depistate 3 autovehicule ce figurau ca fiind furate, fiind identificati 5 suspecti de furt.

Unul dintre obiectivele urmarite prin derularea acestei campanii preventive a fost cresterea gradului de siguranta rutiera si reducerea victimizarii populatiei prin accidente de circulatie. Astfel, daca in aceeasi zi a anului 2009 s-au produs 37 de accidente rutiere grave, soldate cu 11 morti si 32 de raniti grav, urmare a activitatilor desfasurate de catre politisti, la data de 2 octombrie 2010 s-au comis 20 de accidente grave (-17), soldate cu 2 morti (-9) si 27 de raniti grav (-5).

De precizat faptul ca niciun accident nu a fost produs pe fondul vitezei excesive.

Exemple:

Vrancea / A fost identificat R. Liviu, de 48 de ani, din Municipiul Bucuresti, care se deplasa la volanul autoturismului, pe raza Localitatii Haret, Judetul Vrancea, cu viteza de 120 km/h. In cauza s-a intocmit proces verbal de sanctionare contraventionala si s-a retinut permisul de conducere, in vederea suspendarii pe o perioada de 90 de zile, conform art. 102, al 3., lit e din O.U.G. 195/2002 republicata.

Giurgiu/A fost depistat in trafic T.ApostoL, de 78 de ani, din Comuna Ghimpati, Judetul Giurgiu, in timp ce conducea pe D.N.6 – Copaciu, un tractor, fara a avea permis de conducere. Persoana depistata este cercetata pentru comiterea infractiunii prevazuta si pedepsita de art.86, alin.1, din O.U.G.195/2002- modificata.

Sectia de Politie Autostrazi / Pe Autostrada A2 au fost depistati doi conducatori auto, de 32, respectiv 30 de ani, din Bucuresti, care au fost surprinsi de aparatul radar, la volanul a doua autoturisme de lux, conducand cu viteze de 200, respectiv 185 de km/h. Cei doi au fost sanctionati contraventional, fiindu-le totodata retinute permisul de conducere in vederea suspendarii dreptului de a conduce pe drumurile publice.

DGPMB / Politisti din cadrul Brigazii Rutiere au observat in trafic un autoturism care circula pe Soseaua Andronache din directia oras Voluntari catre Soseaua Colentina, al carui ocupant din partea dreapta fata folosea o seringa hipodermica in bratul drept. Intrucat conducatorul auto nu a oprit la semnalul regulamentar de oprire, politistii au procedat la urmarirea autoturismului in cauza. In orasul Pantelimon s-a reusit oprirea autoturismului, in care au fost identificate trei persoane cu varste cuprinse intre 22 si 26 de ani, din Localitatea Afumati, Judetul Ilfov.

In urma controlului efectuat s-a constatat ca soferul nu avea permis de conducere pentru nicio categorie. Totodata, din investigatiile efectuate a rezultat faptul ca autoturismul mentionat a fost sustras in aceeasi zi, din Judetul Buzau.

La controlul corporal sumar efectuat asupra unuia dintre ocupantii autoturismului, au fost depistate doua seringi hipodermice, o fiola sparta cu urme de substanta de culoare alba, o pila pentru unghii pe varful careia se evidentia o substanta alba si un briceag multifunctional. In autoturism au fost depistate mai multe perechi de manusi, diverse obiecte si scule care pot fi folosite la spargeri de autoturisme sau locuinte, a caror prezenta cei trei nu au putut-o justifica.

Conducatorul auto a fost condus la sediul I.N.M.L. Mina Minovici, in vederea recoltarii probelor biologice pentru stabilirea prezentei de produse ori substante stupefiante.

Ca urmare a solicitarii celor trei persoane, doua au primit asistenta medicala pentru consumul de substante interzise, cel de-al treilea aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice. Fata de cele trei persoane sunt continuate cercetarile, iar autoturismul a fost restituit proprietarului.

CENTRUL DE INFORMARE SI RELATII PUBLICE

Taguri: , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.