Roviniete.ro

Fara alcool la volan! Actiune la nivel national pentru siguranta traficului rutier

Postat de: admin pe 4 Octombrie 2010 15:18

La data de 3 octombrie a.c., intre orele 17.00 si 22.00, politisti de politie rutiera, ordine publica si investigatii criminale din cadrul unitatilor de politie teritoriale au desfasurat, in sistem integrat, la nivel national, actiuni pentru cresterea gradului de siguranta rutiera si pentru mentinerea ordinii si linistii publice. Peste 216 de conducatori auto au fost depistati la volan sub influenta alcoolului.  Politistii au constatat peste 250 de infractiuni si au prins peste 200 de suspecti.

La activitatile desfasurate sub coordonarea Inspectoratului General al Politiei Romane au participat 3.250 de politisti, dintre care 1.701 de ordine publica, 1.167 de politie rutiera si 382 de la alte structuri. Acestia au actionat pentru depistarea, identificarea si tragerea la raspundere a celor care incalca prevederile legale referitoare la regimul circulatiei rutiere, in special a celor care conduc sub influenta bauturilor alcoolice sau a substantelor/produselor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.

Politistii au constatat 256 de infractiuni, fiind prinsi 208 de suspecti (dintre care 3 au fost retinuti/arestati). De asemenea, au fost depistati 3 urmariti national in temeiul legii, iar peste 580 de persoane au fost conduse la sediul politiei pentru cercetari.

Politistii au constatat peste 500 de abateri de la normele privind ordinea si linistea publica, au identificat 2.818 de participanti la trafic care au depasit regimul legal de viteza si 216 de conducatori auto care au condus in stare de ebrietate.

De asemnea, au fost identificati 7 suspecti de furturi auto si au fost depistate in trafic 2 autoturisme ce figurau ca fiind sustrase.

Pentru abaterile constatate au fost retinute 494 permise de conducere in vederea suspendarii dreptului de a conduce pe drumurile publice si retrase 256 certificate de inmatriculare pentru diferite nereguli tehnice.

Bacau

B. Neculai, de 60 de ani, din Comuna Blagesti, Judetul Bacau a condus autoturismul pe DC 192 din Comuna Blagesti, avand o alcoolemie de 1,00 mg/l alcool pur in aerul expirat. Cel in cauza a fost condus la Spitalul Orasenesc Buhusi, unde i s-au recoltat probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei si i s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art. 87 alin. 1 din OUG 195/2002.

Calarasi

A fost depistat E. Gheorghe, de 31 de ani, din Comuna Stefan cel Mare, Judetul Calarasi, in timp ce conducea pe DC11, pe raza Comunei Perisoru, un autoturism, fara a avea permis de conducere.

Olt

Politisti din cadrul Politiei oras Bals, in timp ce executau serviciul de supraveghere si controlul traficului rutier, l-au depistat pe S. Viorel, de 43 de ani, din Comuna Vulpeni, in timp ce conducea un autoturism avand o alcoolemie de 1,10mg/l alcool pur in aerul expirat.

Vaslui

A fost identificat P. Marcel, de 47 de ani, din Municipiul Husi, in timp ce conducea autoturismul avand o alcoolemie de 0,86 mg/l alcool pur in aerul expirat.

De asemenea, a fost identificat G. Ionel, de 20 de ani, din Municipiul Husi, in timp ce conducea autoturismul, avand o alcoolemie de 1,09 mg/l alcool pur in aerul expirat.

CENTRUL DE INFORMARE SI RELATII PUBLICE

Taguri: , , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.