Roviniete.ro

Politia rutiera recomanda: Conduceti prudent pe vreme de ploaie!

Postat de: admin pe 6 Octombrie 2010 17:21

O calatorie in siguranta cu autovehiculul, indiferent de distanta, depinde de respectarea cu strictete a regulilor de circulatie si a principiilor de conduita preventiva in trafic. Politia Rutiera recomanda participantilor la trafic sa adopte o conduita preventiva in conducere si sa adapteze viteza de deplasare la conditiile meteo-rutiere!

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o prognoza, atragand atentia ca vremea se va raci treptat, cerul va fi noros si in unele zone vor fi precipitatii sub forma de ploaie.

Ca urmare a acestei atentionari, Directia Politiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane recomanda conducatorilor de autovehicule, pentru prevenirea implicarii in accidentele de circulatie sa conduca prudent, cu viteza adaptata continuu tuturor particularitatilor meteo, de drum si trafic.

- Interesa-ti-va inaintea plecarii in calatorie despre conditiile de deplasare, precum si despre conditiile meteo prognozate pentru zona tranzitata!

- Verificati functionarea corespunzatoare a sistemelor de iluminare-semnalizare!

- Acordati o atentie deosebita sistemului de ventilatie/dezaburire a parbrizului si lunetei masinii!

- Utilizati luminile de intalnire pe toate categoriile de drumuri si a celor de ceata, atunci cand e cazul! In situatia in care vizibilitatea in oglinzile autovehiculului este redusa din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de catre ceilalti conducatori auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurarii la schimbarea directiei de mers. De aceea, Politia Rutiera recomanda ca luminile de intalnire sa fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de sosele!

- Adaptati in permanenta viteza la conditiile de drum!

- Pastrati randul in coloana si nu va aventurati in efectuarea unor depasiri care va pot pune in pericol, atat pe dumneavoastra, cat si pe ceilalti participanti la trafic, in special in conditiile de carosabil acoperit cu apa sau mazga!

- Semnalizati din timp orice manevra pe care intentionati sa o efectuati!

- Curatati in permanenta farurile si blocurile de semnalizare!

- Pastrati o distanta mai mare fata de autovehiculele care circula in fata, pentru a putea opri in conditii optime atunci cand situatia o impune!

- Folositi centura de siguranta – va poate salva viata in caz de accident!

- Evitati actionarea brusca a mecanismelor de directie si de franare ale autovehiculului!

- Programati in asa fel calatoriile incat sa nu conduceti in stare de oboseala!

- Este interzis sa conduceti autovehiculele sub influenta bauturilor alcoolice!

Conduceti cu multa atentie si rabdare!

Atentie pietoni!

- Asigura-ti-va temeinic inaintea traversarii drumurilor si sa procedeze la efectuarea acestora!

“DRUM BUN!”

CENTRUL DE INFORMARE SI RELATII PUBLICE

Taguri: , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.