Roviniete.ro

Fara alcool la volan – Actiune a politiei rutiere in noaptea de 16 spre 17 octombrie

Postat de: admin pe 7 Octombrie 2010 15:35

Consumul de bauturi alcoolice reduce viteza de reactie, precizia miscarilor si poate determina scaderea acuitatii vizuale si auditive a soferilor. Politistii le recomanda soferilor sa nu conduca sub influenta bauturilor alcoolice si le reamintesc faptul ca legea prevede o pedeapsa de la 1 la 5 ani pentru cei care conduc cu o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange.

Conducerea autovehiculelor pe fondul consumului de bauturi alcoolice reprezinta unul dintre factorii care pericliteaza siguranta rutiera. Pentru constientizarea participantilor la trafic cu privire la riscurile la care se supun prin conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, va avea loc, in seara de 16 spre 17 octombrie, la nivel european, actiunea denumita “Noaptea fara alcool”.

Directia Rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Roman recomanda conducatorilor auto sa nu conduca autovehicule pe drumurile publice dupa ce au consumat bauturi alcoolice.

Consumul de alcool reprezinta una dintre cauzele frecvente de conturbare a capacitatii de conducere. De cele mai multe ori, conducatorii auto aflati sub influenta alcoolului comit incalcari ale normelor de circulatie, respectiv conduc cu viteza excesiva, se angajeaza in depasiri neregulamentare sau executa in mod periculos virajele.

Consumul de bauturi alcoolice reduce viteza de reactie si precizia miscarilor si poate determina scaderea acuitatii vizuale si auditive a soferilor. Legea pedepseste aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul dupa ce soferul acestuia a consumat bauturi alcoolice, iar concentratia de alcool in sange depaseste limita legala!

Astfel, este prevazuta o pedeapsa cu inchisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange.

CENTRUL DE INFORMARE SI RELATII PUBLICE

Taguri: , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.