Roviniete.ro

Pod Calafat-Vidin: Ministrii transporturilor ai Romaniei si Bulgariei vor vizita santierul

Postat de: admin pe 7 Octombrie 2010 09:52

Ministrii transporturilor din Romania si Bulgaria, Anca Boagiu si Alexandar Tvetkov, vor vizita joi santierul podului Calafat-Vidin. Cei doi ministri vor inspecta lucrarile de constructie pe cele doua maluri, traversand Dunarea cu feribotul.

Podul care trebuie sa fie gata in anul 2011 va avea o lungime de aproximativ 2 kilometri, doua benzi rutiere pe sens, o linie de cale ferata, doua trotuare si o pista pentru biciclisti.

Valoarea totala a constructiei podului Calafat-Vidin se ridica la peste 225 milioane de euro. 70 de milioane sunt asigurate prin programul ISPA, grant Fondul de Coeziune, alte 70 de milioane sunt acordate de Banca Europeana de Investitii sub forma de imprumut, bugetul de stat al Bulgariei asigura 60 de milioane, banca germana de dezvoltare KfW (Kreditanstalt fur Wiederaufbau) acorda 2 de milioane de euro sub forma de ajutor si 18 milioane sub forma de imprumut, iar Agentia Franceza de Dezvoltare – un ajutor de 5 milioane de euro. Finantarea accesului de pe malul romanesc este asigurata de Uniunea Europeana prin programul ISPA cu 34 milioane de euro si bugetul de stat al Romaniei cu 33 milioane de euro.

In momentul de fata, Romania si Bulgaria sunt legate de un singur pod pe toata lungimea portiunii comune a Dunarii – 470 km. Acesta se afla intre Giurgiu si Ruse si a fost inaugurat in anul 1954.

AGERPRES

Taguri: , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.