Roviniete.ro

Romania si Polonia, tarile cu cel mai mic numar de decese produse pe autostrazi

Postat de: admin pe 13 Octombrie 2010 12:32

Numarul de decese pe drumurile rurale din Irlanda situeaza aceasta tara pe locul al doilea intr-un clasament al celor 27 de natiuni europene, dupa Estonia, sustine un studiu european privind siguranta rutiera, preluat de Irish Times in editia de miercuri.

Un total de 71% din accidentele rutiere mortale din Irlanda intre 2007 si anul trecut au avut loc pe drumurile rurale, potrivit Consiliului European de Siguranta a Transporturilor, cu sediul la Bruxelles.

Procentajul din Irlanda este cu 15% peste media celor 27 de state din UE si cu doar 2% mai mic decat cel din Estonia, unde s-a inregistrat cea mai mare rata a accidentelor pe drumurile rurale.

Pe ultimul loc in Europa s-a situat Ciprul, cu doar 33% dintre decese survenite pe drumurile rurale.

In acelasi timp, numarul de decese pe autostrazile si pe drumuri urbane din Irlanda este printre cele mai scazute dintre tarile studiate.

Doar 2% dintre accidentele rutiere mortale se petrec pe autostrazile irlandeze, prin comparatie cu o medie europeana de 7 procente, in timp ce pe drumurile urbane procentajul este de 27%.

Cu 16%, Belgia si Spania au avut cea mai mare rata de decese survenite pe autostrada, in timp ce Polonia si Romania au inregistrat cea mai mica rata, de 1%.

AGERPRES

Taguri: , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.