Roviniete.ro

Zilele europene ale securitatii rutiere

Postat de: admin pe 15 Octombrie 2010 11:39

In perioada 13-14 octombrie 2010 are loc a treia editie a Zilelor europene ale securitatii rutiere, activitate la nivelul tarilor membre ale Uniunii Europene, desfasurata in colaborare cu Presedintia belgiana a UE si Parlamentul European. Obiectivul principal il reprezinta promovarea securitatii rutiere in cele 27 de state membre UE.

In acest context, Directia Rutiera, din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, marcheaza aceasta editie prin dezvoltarea de campanii de siguranta rutiera in parteneriat cu administratiile locale, sectorul privat si organizatii neguvernamentale, precum si prin continuarea actiunilor de educatie rutiera si de combatere a principalelor cauze generatoare de accidente grave.

Temele sub care se desfasoara anul acesta activitatile sunt “impactul infrastructurii la securitatea rutiera” si “cross-border enforcement” (aplicarea legii la nivel transfrontalier).

Informatii de background:

Incepand cu anul 2007, data de 13 octombrie marcheaza in Europa ziua sigurantei rutiere. Anual 42.000 de persoane mor in accidente de circulatie si 1.700.000 de persoane sunt accidentate in Uniunea Europeana.

Conform proiectelor Uniunii Europene, la nivel european se doreste crearea unui cadru legal, unitar, pentru a-i urmari transfrontalier pe cei care sunt depistati, de sistemele automate de inregistrare, ca au trecut pe culoarea rosie a semaforului, nu au purtat centura de siguranta, au depasit viteza legala sau au condus sub influenta alcoolului.

CENTRUL DE INFORMARE SI RELATII PUBLICE

Taguri: , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.