Roviniete.ro

Atentie la trecerile la nivel cu calea ferata!

Postat de: admin pe 20 Octombrie 2010 12:09

In primele noua luni ale anului in curs, in urma celor 412 actiuni organizate de politistii sectiilor regionale de Politie Transporturi impreuna cu politistii rutieri, peste 4.600 de soferi au fost depistati nerespectand dispozitiile legale referitoare la trecerea la nivel cu calea ferata./ Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, numarul evenimentelor rutiere inregistrate in aceste zone a scazut cu 20%.

Pe parcursul primelor noua luni ale anului 2010, Politia Transporturi si Politia Rutiera au desfasurat actiuni in sistem integrat atat pentru prevenirea accidentelor rutiere la trecerile la nivel cu calea ferata, cat si pentru constatarea actelor de nerespectare a normelor rutiere instituite in aceste zone.

In urma celor 412 actiuni organizate la nivel teritorial (+ 11,6% fata de perioada similara a anului trecut) politistii au constatat 41 de infractiuni (+41,3%), iar peste 4.600 de conducatori auto (+99%) au fost sanctionati pentru abaterile comise. De asemenea, au fost ridicate in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice 283 de permise auto (+59,6%) si 84 de certificate de inmatriculare(+95,3%).

In vederea imbunatatirii sistemului de presemnalizare si semnalizare rutiera politistii au intocmit 24 de informari catre primariile comunale si orasenesti, administratori ai unor segmente de drum public cu care se intersecteaza calea ferata.

In aceasta perioada au avut loc 123 de evenimente la trecerile la nivel cu calea ferata (-20% fata de aceeasi perioada a anului 2009), 75% dintre acestea avand loc ziua. Dupa locul producerii, 44% dintre evenimentele rutiere au avut loc la intersectia caii ferate cu drumurile comunale, 24% la intersectia cu drumuri judetene, 18% la intersectia cu drumuri nationale si 14% la intersectia cu strazi din municipii si orase.

Conform datelor existente, in anul 2010, ziua din saptamana in care au loc cele mai multe evenimente la trecerile la nivel cu calea ferata este miercuri (20,3%), urmata de marti (19,51%).

Din totalul evenimentelor rutiere, 32 au constituit accidente grave in urma carora, 30 de persoane au decedat, 17 au fost ranite grav si 19 autovehicule au fost distruse.

* * *
Politistii atrag atentia tuturor conducatorilor auto asupra necesitatii respectarii regulilor de circulatie la trecerile de nivel cu calea ferata!

Semnalele luminoase si acustice si barierele sunt foarte importante, rolul lor fiind de a proteja viata conducatorilor auto si de a evita producerea unor grave accidente rutiere. De asemenea, in zonele neprevazute cu astfel de semnale conducatorul auto trebuie sa se asigure temeinic inainte de a a proceda la traversarea unei treceri la nivel cu calea ferata!

Stimati conducatori auto, respectati-va viata si pe a celorlalti ocupanti ai autovehiculului pe care il conduceti! Cele cateva minute cat trebuie sa asteptati la bariera si o asigurare temeinica la traversarea unei treceri la nivel cu calea ferata pot face diferenta dintre un drum linistit si o tragedie !

CENTRUL DE INFORMARE SI RELATII PUBLICE

Taguri: , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.