Roviniete.ro

Noaptea Europeana Fara Accidente

Postat de: admin pe 20 Octombrie 2010 09:13

Incepand din anul 1995, la nivel european, in a treia saptamana a lunii octombrie se desfasoara evenimentul numit “European Night Without Accidents” (Noaptea Europeana Fara Accidente), avind drept scop prevenirea accidentelor de circulatie datorate conducerii autovehiculelor sub influenta bauturilor alcoolice, de catre tinerii soferi, in eveniment fiind incluse peste 16 tari, printre care, pentru a treia oara si Romania.

Bazele acestei actiuni au fost puse ca urmare a unei observari atente a evolutiei ascendente a numarului de accidente din  Europa,  in care au fost implicati tinerii, urmare a conducerii autovehiculelor sub influenta alcoolului.

De cele mai multe ori, conducatorii auto aflati sub influenta bauturilor alcoolice comit frecvente incalcari ale normelor de circulatie rutiera, conduc cu viteza excesiva, se angajeaza in depasiri neregulamentare sau executa in mod periculos virajele, astfel punand in pericol siguranta participantilor la trafic.

In tara noastra, numai in primele 9 luni ale anului curent s-au inregistrat 580 accidente grave de circulatie, soldate cu 106 persoane decedate si 573 persoane ranite grav, conducatorii autovehiculelor afladu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

Avand in vedere faptul ca siguranta rutiera constituie una dintre prioritatile politiei rutiere, context in care, periodic, pe langa actiunile curente de impunere a legii, sunt intreprinse si activitati preventiv-educative in randul participantilor la traficul rutier, in noaptea de 16/17.10.2010, pe raza municipiului Bucuresti, s-a organizat o actiune preventiva, la care au participat pe langa politisti din cadrul Directiei Rutiere, Brigazii Rutiere a Capitalei, reprezentanti ai Asociatiei Siguranta Auto, O.N.G. – uri si voluntari, ocazie cu care au fost distribuite materialele preventive cu mesajul actiunii, iar conducatorii de autovehicule care au dorit, au fost testati cu fiola de unica folosinta pentru stabilirea gradului alcoolemiei.

Taguri: , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.