Roviniete.ro

Ministerul Transporturilor vrea taxa pe autostrazi

Postat de: admin pe 26 Octombrie 2010 09:21

Potrivit unui memorandum al MTI, ministerul considera necesara introducerea unui sistem de taxare a accesului la autostrazile din Romania, in paralel cu sistemul existent al rovinietei. In scopul minimizarii efectelor asupra aplicatiilor la Comisia Europeana pentru finantarea din Fondul de Coeziune, pentru autostrazile finantate prin intermediul POST se va urmari ca valoarea fondurilor obtinute sa acopere doar cheltuielile de operare si intretinere.

Taxa urmeaza sa fie introdusa pe cei 320 de kilometri de autostrada existenti, la care se adauga cei 373 kilometri ce vor fi construiti cu spirjinul financiar al Programului Operational Sectorial – Transporturi.

Este vorba despre autostrazile Nadlac – Arad, Arad – Timisoara, Timisoara – Lugoj, Lugoj – Deva, Orastie – Sibiu, Cernavoda – Constanta si centura Constanta.

Modul in care va fi aplicata si calculata rovinieta se va face pe baza unui studiu, realizat pâna la sfârsitul anului, ce va avea in vedere analiza sistemelor de finantare prin taxare directa si/sau vinieta a autostrazilor in alte tari din Europa, si cum se poate aplica acest sistem in România.

AGERPRES

Taguri: , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.