Roviniete.ro

Miting in Bucuresti pe 27 octombrie – Rute alternative si recomandari

Postat de: admin pe 27 Octombrie 2010 09:30

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, potrivit Primariei Municipiului Bucuresti, astazi, 27 octombrie 2010, mai multe confederatii sindicale vor organiza, in Capitala, un miting in Piata Victoriei, intre orele 10.00 si 11.00, urmat de un mars catre Piata Constitutiei, intre orele 11.00 si 14.00 si un miting in Piata Constitutiei, intre orele 14.00 si 22.00.

Mitingul din Piata Victoriei, care va avea loc in intervalul orar 10.00 – 11.00, se va desfasura intre linia de demarcatie a benzii a II-a de circulatie, de pe Bulevardul Aviatorilor, sensul dinspre Monumentul Aviatorilor catre Piata Romana, Soseaua Kiseleff, Bulevardul Ion Mihalache, Bulevardul Lascar Catargiu, pana la scuarul de demarcare dintre cele doua sensuri de circulatie.

Marsul de protest va avea loc intre orele 11.00 – 14.00, pe traseul Piata Victoriei – Bulevardul Lascar Catargiu – Piata Romana – Bulevardul Gheorghe Magheru – Bulevardul Nicolae Balcescu – Piata Universitatii – Bulevardul I.C. Bratianu – Piata Unirii – Bulevardul Unirii – Piata Constitutiei.

Deplasarea protestatarilor se va face pe patru benzi de circulatie, lasand libere doua benzi, pe sensul dinspre Piata Unirii catre Piata Victoriei, pentru a permite accesul autospecialelor cu regim de circulatie prioritar (I.G.S.U, M.A.I., Ambulante etc.).

Locul de desfasurare a mitingului din Piata Constitutiei va fi delimitat de Bulevardul Unirii, de la intersectia cu Bulevardul Regina Maria pana la Piata Constitutiei, Piata Constitutiei si Bulevardul Libertatii, intre Calea 13 Septembrie si Bulevardul Natiunile Unite.

Cu ocazia acestor evenimente, s-au impus urmatoarele restrictii de circulatie:

- Incepand de aseara, ora 20.00, este restrictionata parcarea autovehiculelor in Piata Victoriei, Piata Constitutiei, alveolele de pe Soseaua Kiseleff si de pe traseul de deplasare a manifestantilor, inclusiv pe Bulevardul Unirii si Bulevardul Libertatii. Restrictiile vor fi mentinute pana la terminarea activitatilor din fiecare zona precizata.

- In aceasta noapte, incepand cu ora 00.00, s-a restrictionat traficul rutier in Piata Victoriei, pe doua benzi de circulatie ale sensului dinspre Piata Romana catre Monumentul Aviatorilor, precum si in Piata Constitutiei, doua benzi de pe Bulevardul Libertatii, sensul dinspre Bulevardul Natiunile Unite catre Calea 13 Septembrie.

- Astazi, in intervalul orar 07.00 – 14.00, traficul rutier va fi restrictionat pe Bulevardul Kiseleff, de la Piata Arcului de Triumf pana la Piata Victoriei, pe Bulevardul Aviatorilor, de la Piata Charles de Gaulle pana la Piata Victoriei, accesul dinspre Bulevardul Ion Mihalache catre Piata Victoriei, precum si efectuarea virajului la stanga din Piata Victoriei catre Bulevardul Ion Mihalache, Calea Victoriei si Bulevardul Lascar Catargiu.

- Pe timpul desfasurarii marsului, incepand cu ora 10.30, pana in jurul orei 14.00, traficul rutier va fi restrictionat in totalitate atat pe traseul de deplasare a participantilor, respectiv Bulevardul Lascar Catargiu – Bulevardul Gh. Magheru – Bulevardul I.C. Bratianu – Bulevardul Unirii, cat si pe toate arterele de circulatie care acced catre aceste bulevarde.

- Incepand cu ora 12.00, se va restrictiona in totalitate traficul rutier, pana in jurul orei 23.00, pe Calea 13 Septembrie, de la intersectia cu Bulevardul Tudor Vladimirescu, pe Bulevardul Unirii, de la intersectia cu Bulevardul Regina Maria, pe Bulevardul Natiunile Unite, de la Piata Natiunile Unite, pe Bulevardul Libertatii, intre Splaiul Independentei si Rond George Cosbuc, pe Strada Izvor si pe Strada B.P. Hasdeu, de la Podul Hasdeu pana la intersectia cu Bulevardul Tudor Vladimirescu. Accesul riveranilor va fi permis pe Strada Uranus si pe Calea 13 Septembrie.

- In momentul defluirii participantilor, se va restrictiona in totalitate traficul rutier pe Splaiul Independentei, intre Piata Unirii si Pod Opera, pe ambele sensuri de mers. Restrictia se va aplica in intervalul orar 22.00 – 23.00.

Pentru reducerea perioadei de asteptare in coloana si evitarea implicarii in producerea unor accidente, Politia Rutiera le recomanda participantilor la trafic din Capitala:

- sa evite deplasarea atat in zonele mentionate anterior, cat si in imprejurimile acestora;

- sa evite, pe cat posibil, folosirea autovehiculelor personale in ziua desfasurarii manifestarilor publice si sa utilizeze transportul public suprateran si subteran;

- sa isi pastreze calmul si sa nu claxoneze abuziv in cazul in care se afla in zone aglomerate;

- sa pastreze liber centrul intersectiei si sa nu opreasca in zone in care ar putea impiedica circulatia rutiera (exemplu: statii R.A.T.B., treceri pentru pietoni, in paralel cu alte autovehicule) sau in zonele de desfasurare a manifestatiilor publice;

- sa respecte semnalele agentilor de politie rutiera care dirijeaza traficul si recomandarile politistilor care se afla in punctele de deviere.

RUTE OCOLITOARE RECOMANDATE DE BRIGADA RUTIERA A CAPITALEI:

Pentru conducatorii auto care circula dinspre zona de Nord a Capitalei:

- Piata Presei Libere – Piata Arcului de Triumf – Bulevardul Maresal Al. Averescu – Strada Turda – Podul Grant – Calea Giulesti – Pod Grozavesti ;

- Piata Presei Libere – Piata Arcului de Triumf – Bulevardul Maresal Al. Averescu – Strada Turda – Podul Grant – Soseaua Virtutii ;

- Piata Presei Libere – Piata Arcului de Triumf – Bulevardul Maresal Prezan – Piata Charles de Gaulle – Calea Dorobantilor – Soseaua Stefan cel Mare.

Pentru conducatorii auto care circula dinspre zona de Est a Capitalei:

- Soseaua Mihai Bravu – Pasajul Bucur Obor – Soseaua Stefan cel Mare – Calea Dorobantilor – Piata Charles de Gaulle;

- Soseaua Mihai Bravu – Pasajul Bucur Obor – Soseaua Stefan cel Mare – Bulevardul Iancu de Hunedoara – Pasajul Victoriei – Soseaua Nicolae Titulescu.

Pentru conducatorii auto care circula dinspre zona de Vest a Capitalei:

- Calea Crangasi – Podul Grant – Strada Turda – Bulevardul Maresal Al. Averescu – Piata Arcului de Triumf – Bulevardul Maresal Prezan – Piata Charles de Gaulle – Calea Dorobantilor.

Pentru conducatorii auto care circula dinspre zona de Sud a Capitalei:

- Bulevardul Tineretului – Calea Vacaresti – Soseaua Mihai Bravu – Soseaua Stefan cel Mare – Calea Dorobantilor.

***

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane anticipeaza ca astazi un numar foarte mare de autovehicule care vor transporta participantii la actiunile de protest se vor deplasa dinspre marile orase catre Municipiul Bucuresti. Din aceste considerente, le recomandam conducatorilor auto care nu au legatura cu mitingurile anuntate sa evite, in acea zi, deplasarile inspre Capitala. Daca, totusi, calatoriile nu pot fi amanate, pentru evitarea aglomeratiei este indicat sa se utilizeze si principalele rute alternative. Astfel:

- Pentru evitarea aglomeratiei pe Autostrada A1 Pitesti -Bucuresti, se poate folosi, ca ruta alternativa, D.N. 7 Pitesti – Gaiesti – Bucuresti.

- Dinspre Constanta se poate ajunge in Capitala, in cazul aglomerarii Autostrazii A2 Bucuresti – Constanta, pe urmatoarele rute ocolitoare:

- DN 2A Constanta – Harsova – Slobozia – Urziceni, DN 2 Urziceni – Bucuresti;

- DN3 Constanta – Basarabi – Adamclisi – Ostrov (unde se trece Dunarea cu bacul) – Lehliu-Gara, de unde se poate intra pe Autostrada A2 Drajna – Bucuresti.

Le recomandam celor care vor circula pe autostrazi sa foloseasca, mai ales, prima banda de circulatie si le atragem atentia cu privire la faptul de a nu depasi limita legala de viteza, reamintindu-le, totodata, interdictia utilizarii ori stationarii pe banda de urgenta.

In sprijinul celor care vor veni pe DN1, de la Brasov catre Bucuresti, recomandarile vizeaza folosirea urmatoarelor rute alternative:

- DN1A Brasov – Cheia – Sacele – Valenii de Munte – Ploiesti – Buftea – Bucuresti;

- DN73 Brasov – Bran – Campulung Muscel – Pitesti – Autostrada A1- Bucuresti( sau DN 7 Pitesti – Gaiesti – Bucuresti).

Pentru evitarea traversarii municipiului Ploiesti, pot fi utilizate centurile ocolitoare, in principal cea de Est. Cei care au ales pentru deplasare varianta clasica, pe Valea Prahovei, pot ca de la Sinaia sa circule si pe DN71 Sinaia-Fieni-Targoviste-Bucuresti.

In vederea evitarii producerii unor accidente rutiere grave sau a unor blocaje in trafic, Politia Rutiera va asigura prezenta activa a agentilor de circulatie care vor actiona, inclusiv cu aparatele de supraveghere a traficului si de masurare a vitezei, pe trosoanele de drum cu risc crescut de acident.

Centrul INFOTRAFIC ii sfatuieste pe conducatorii auto sa circule cu prudenta sporita, sa ruleze cu viteza adaptata conditiilor de drum, sa ramana in coloana, evitand depasirile si sa se angajeze in efectuarea tuturor manevrelor in trafic doar dupa o atenta asigurare, sa nu conduca dupa ce au consumat bauturi alcoolice si sa isi cupleze centurile de siguranta.

Taguri: , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.