Roviniete.ro

Accidente rutiere si actiuni ale politiei in judetul Iasi – 28 octombrie 2010

Postat de: admin pe 29 Octombrie 2010 12:29

Activitati desfasurate de politistii rutieri

Ca urmare a actiunilor de supraveghere a traficului rutier executate de agentii Serviciului Rutier Iasi si Biroului Rutier Iasi, 61 de conducatori auto au fost sanctionati contraventional pentru nerespectarea regimului legal de viteza, nefolosirea centurii de siguranta, utilizarea telefonului mobil fara dispozitivul maini libere, defectiuni tehnice, sau lipsa documentelor.

Politistii au retinut un permis de conducere pentru efectuarea unei depasiri neregulamentare. Amenzile aplicate au depasit suma de 4200 lei.

In ziua de 28.10.2010, ora 22:00, pe B-dul Alexandru Cel Bun a avut loc un accident rutier soldat cu ranirea usoara a conducatorului auto.

G. GABRIELA, de 39 ani, din Iasi, in timp ce conducea un autoturism dinspre Podul de Piatra catre B-dul Dacia, a intrat in coliziune cu postamentul pe care este montat indicatorul „ocolire dreapta” din statia de tramvai Minerva, dupa care s-a rasturnat pe cupola, avariind un autoturism Marca Hyundai stationat neregulamentar in alveola destinata mijloacelor de transport in comun.

Femeia aflata la volan a avut noroc si a scapat cu leziuni usoare, dar va fi cercetata penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, rezultatul testarii indicand o alcoolemie de 0,86 mg/l. in aerul expirat.

A furat masini si le-a condus fara permis

Placerea de a conduce l-a determinat pe un tanar de 19 ani din Iasi sa faca orice, chiar sa fure masini pe care apoi sa le conduca.

In ziua de 27 octombrie a.c. pe raza Sectiilor 3 si 4 Politie s-au comis patru furturi de autovehicule, toate fiind marca Dacia. Grupul de lucru format pentru investigarea acestor fapte, a desfasurat activitati complexe care au dus la prinderea lui L. ALEXANDRU, de 19 ani, din Iasi, iar din cercetari a rezultat ca acesta este principalul suspect.

Tanarul a declarat ca nu a reusit sa promoveze examenul pentru obtinerea permisului si ii place sa conduca autoturisme, iar prietena nu ii incredinteaza masina.

Autoturismele au fost recuperate si predate proprietarilor, din acestea nefiind sustrase bunuri.

In urma probatoriului efectuat cel in cauza a recunoscut faptele comise, fiind inceputa urmarirea penala si s-a luat masura retinerii pe o perioada de 24 de ore, pentru infractiunile de “furt calificat” si “conducere fara permis a unui autoturism pe drumurile publice”.

Inspectoratul de Politie Iasi

Taguri: , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.