Roviniete.ro

Evenimente rutiere in judetul Gorj – 28 octombrie 2010

Postat de: admin pe 29 Octombrie 2010 12:44

- In data de 28.10.2010, orele 16:30, politistii Biroului Rutier Municipal l-au depistat pe Gabriel G.F., de 28 ani, din municipiul Tg-Jiu, in timp ce conducea un autoturism pe str. Unirii din municipiul Tg-Jiu, desi se afla in perioada de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana careia i-a fost suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

- La data de 29.10.2010, ora 02:05, politisti ai Biroului Rutier din cadrul Politiei Municipiului Tg-Jiu au depistat pe Aurel P., de 40 ani, din municipiul Tg-Jiu, in timp ce acesta conducea autoturismul proprietate personala pe str. Bicaz, fara a poseda permis de conducere.

Politistii au intocmit in acest caz dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice, fara a poseda permis de conducere.

Politia rutiera recomanda:

Date fiind aceste conditii meteo-rutiere nefavorabile, in sensul ca vizibilitatea este sub 100 de metri, ceata fiind prezenta pe majoritatea arterelor rutiere din judet, le recomandam conducatorilor auto sa utilizeze luminile de intalnire si ceata, sa ruleze cu viteza redusa, adaptata permanent conditiilor de drum, sa efectueze fiecare manevra in trafic numai dupa o temeinica asigurare si sa mareasca distanta de siguranta dintre vehicule.

Reamintim obligatia legala a conducatorilor de vehicule de a circula cu o viteza care sa nu depaseasca 30 de km/h in localitati si 50 de km/h in afara acestora, cand vizibilitatea este sub 100 de metri. Aceasta viteza permite oprirea in conditii de siguranta, atunci cand pe drum apare o situatie de pericol.

Se impune si marirea distantei de siguranta in mers intre vehicule.

Nu trebuie uitat faptul ca manevra cea mai periculoasa pe timp de ceata este depasirea.

De asemenea, in cazul ramanerii in pana, trebuie puse in functiune luminile de avarie, iar triunghiurile de presemnalizare asezate la o distanta mult mai mare decat in conditii normale de vizibilitate.

Reamintim, totodata, obligatia conducatorilor de  autovehicule cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone de a purta echipament de protectie-avertizare fluorescent-reflectorizant atunci cand executa interventii la vehiculul care se afla pe partea carosabila a drumului public. Le recomandam si celorlalti conducatori  auto ca in situatii similare sa poarte acest echipament.

Si pietonii, biciclistii si carutasii trebuie sa fie constienti de faptul ca pe vreme de ceata sunt mai greu vizibili in trafic. Si in cazul lor, vestele reflectorizante ar putea fi salutare.

Inspectoratul de Politie Gorj

Taguri: , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.