Roviniete.ro

Situatia traficului rutier – 29 octombrie 2010

Postat de: admin pe 29 Octombrie 2010 11:56

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca la aceasta ora nu sunt anuntate drumuri nationale cu circulatia blocata din cauza vreunui eveniment rutier.

Precizam insa ca, din cauza unor lucrari, traficul rutier pe DN1 este, incepand cu jumatatea lunii septembrie, intrerupt pe podul de peste raul Mures, situat la intrarea in municipiul Alba-Iulia dinspre Sebes, la kilometrul 375+769. Traficul usor se poate desfasura alternativ, in ambele sensuri, pe un pod din pontoane, insa recomandam alte rute ocolitoare, intrucat la intrarile pe acest pod se formeaza coloane de autovehicule.

De asemenea, mentionam faptul ca in perioada 28 octombrie, ora 09.00 – 30 octombrie, ora 15.00, in judetul Prahova, circulatia rutiera pe DN1D este intrerupta in zona Albesti – Paleologu, la kilometrul 1+800 de metri, din pricina efectuarii unor reparatii la trecera la nivel cu calea ferata. In aceasta perioada, traficul auto se va efectua pe ruta ocolitoare D1B Albesti – Paleologu, pana la intrarea in municipiul Buzau, apoi pe DN2, pana la intrarea in Urziceni.

La aceasta ora, circulatia rutiera pe DN1 se desfasoara in conditii normale, insa, tinand cont de faptul ca vremea frumoasa atrage multi automobilisti in statiunile de pe Valea Prahovei la sfarsit de saptamana, este posibil ca dupa-amiaza sa apara probleme de fluenta pe aceasta artera importanta. Pentru evitarea aglomeratiei de pe DN1( daca va fi cazul), conducatorii auto care se indreapta catre munte pot utiliza, de la Ploiesti, DN1A – Valenii de Munte – Cheia – Sacele – Brasov.

Pe multe drumuri nationale importante din judete ca: Arad, Timis, Caras-Severin, Gorj, Valcea, Olt si Mehedinti se semnaleaza portiuni unde traficul auto se desfasoara dificil, din cauza cetii. Pentru preintampinarea accidentelor grave, ii sfatuim pe toti conducatorii auto sa reduca viteza si sa evite efectuarea depasirilor, manevre care in asemenea conditii meteo-rutiere se dovedesc foarte periculoase.

Taguri: , , , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.