Roviniete.ro

Anvelopele de iarna obligatorii?

Postat de: admin pe 4 Noiembrie 2010 15:20

Soferii care nu isi doteaza masinile cu cauciucuri de iarna in perioada 1 Noiembrie – 31 Martie, vor primi amenzi cuprinse intre 2.500 si 4.000 lei, iar din sumele colectate din aceste amenzi 10% vor fi dati CNADNR urmand sa foloseasca diferenta pentru intretinerea si modernizarea drumurilor.

Deocamdata, este vorba despre un proiect de ordonanta elaborat de catre Ministerul Transporturilor si se afla in dezbatere publica pana la data de 11 Noiembrie.

Proiectul este postat pe site-ul institutiei spre dezbatere publica, eventualele observatii fiind asteptate pana la data de 11 Noiembrie.

Initiatorul sustine ca se impune colectarea sumelor provenite din amenzi avand in vedere “necesitatea stringenta a asigurarii fondurilor pentru: intretinerea, repararea, modernizarea, constructia de drumuri si autostrazi in Romania si identificarea de noi surse financiare, extrabugetare, care sa finanteze componenta locala a costurilor pentru realizarea obiectivelor enuntate”, precum si pentru garantarea si rambursarea creditelor externe si interne contractate in acest scop.

De asemenea, proiectul prevede amendarea persoanelor care circula cu masinile pe drumurile acoperite de gheata sau polei, fara a avea montate pe roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate.

In cazul in care posesorul autovehicului care nu este dotat cu anvelope de iarna blocheaza un drum, in afara amenzii, va fi obligat sa achite si costurile aferente interventiei de degajare a sectorului de drum afectat.

AMOS News

Taguri: , ,

Roviniete.ro

Un comentariu la “Anvelopele de iarna obligatorii?”

Lionel

Mai bine sa invata oamenii sa conduca pe timpul de ierna, iata aici : http://www.informatiiprofesionale.ro/productie/service/sofatul-pe-timp-de-iarna/