Roviniete.ro

Atentie!!! Control in trafic pe DN2 si DN6

Postat de: admin pe 5 Noiembrie 2010 11:39

In intervalul 5-7 octombrie a.c., Directia Politiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane organizeaza actiuni de control in trafic pe DN2 si DN6, pentru cresterea gradului de siguranta rutiera, pentru diminuarea numarului accidentelor rutiere, precum si pentru reducerea gradului de victimizare a populatiei prin producerea de accidente rutiere.

La actiuni vor participa politisti rutieri din cadrul Serviciilor Rutiere Giurgiu, Ilfov si Ialomita, sub coordonarea Directiei Rutiere, care vor verifica modul in care sunt respectate normele referitoare la viteza de deplasare a autovehiculelor si depasirea neregulamentara. De asemenea, actiunilor politistilor au ca obiectiv respectarea regulilor privind traversarea neregulamentara, neacordarea prioritatii vehiculelor si pietonilor, precum si constatarea neregulilor privind transportul rutier public, in special a nerespectarii timpilor de conducere si de odihna.

PENTRU O DEPLASARE IN SIGURANTA, POLITIA RUTIERA VA RECOMANDA:

- Adaptati permanent viteza de deplasare la particularitatile de drum si de trafic!

- Nu va angajati in efectuarea de depasiri neregulamentare!

- Folositi corect luminile, atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte!

- Folositi centura de siguranta – va poate salva viata in caz de accident!

- Nu conduceti sub influenta bauturilor alcoolice!

- Nu conduceti daca va simtiti obositi! Planificati-va in asa fel calatoriile, incat sa nu parcurgeti intr-o zi mai mult de 300 de kilometri!

- Este chiar indicat sa opriti din cand in cand, pe parcursul traseului, pentru a va destinde si a va reface fortele!

- Acordati un plus de atentie conducerii prin intersectiile nedirijate, la depasirea mijloacelor de transport in comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulati, pentru a putea in orice moment manevra si opri in deplina siguranta autoturismul, daca situatia o impune!

CENTRUL DE INFORMARE SI RELATII PUBLICE

Taguri: , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.