Roviniete.ro

Accidente si actiuni ale politiei rutiere in judetul Neamt

Postat de: admin pe 10 Noiembrie 2010 14:37

Actiune a Serviciului Rutier in municipiul Piatra Neamt pe linia respectarii semnificatiei culorii rosii a semaforului.

Ieri, 9 noiembrie a.c., Serviciul Rutier Neamt a organizat o actiune in municipiul Piatra Neamt la care au participat 44 de politisti din structurile de politie rutiera din intreg judetul. Actiunea a urmarit in principal combaterea incalcarilor privind nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului, dar a avut ca scop si depistarea, identificarea si tragerea la raspundere a celor care incalca prevederile legale sau comit infractiuni la regimul circulatiei rutiere.

In cadrul actiunii au fost aplicate 183 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 10.103 lei, din care: 12 sanctiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteza, 63 pentru nerespectarea portului centurii de siguranta, 13 pentru defectiuni tehnice minore, 46 alte sanctiuni la incalcarea unor norme rutiere, fiind sanctionati totodata si 15 pietoni.

Au fost retinute 21 de permise de conducere, intrucat 18 soferi nu au respectat semnificaŃia culorii rosii a semaforului electric, 2 soferi au depasit limita legala de viteza cu peste 50 km/h si 1 sofer a fost depistat conducand sub influenta bauturilor alcoolice. Au fost retrase 5 certificate de inmatriculare si a fost constata 1 infractiune la regimul circulatiei.

Exemplu: In jurul orei 08.30, pe str. Cetatea Neamtului, din Piatra Neamt, un echipaj de politie din cadrul Biroului Rutier Roman l-a depistat pe A. Vasile, de 33 de ani, din comuna Garcina, judetul Neamt, care conducea un autoturism, avand in aerul expirat o concentratie de 0,58 mg/l alcool pur. Barbatul a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea imbibaŃiei de alcool in sange. I s-a intocmit dosar penal.

Accidente de circulatie

In ziua de 9 noiembrie, in jurul orei 15.45, pe DJ 155 C, in afara localitatii Vanatori – Neamt, s-a produs un accident rutier din care a rezultat ranirea grava a unei persoane si ranirea usoara a alteia.

In urma primelor cercetari efectuate, politistii au stabilit ca in timp ce B. Vasile, de 42 de ani, din comuna Vanatori – Neamt, conducea pe DJ 155 C, o caruta neinregistrata, incarcata cu material lemnos, in afara localitatii Vanatori – Neamt, din cauza ca s-a rupt huluba atelajului, a patruns pe contrasens, a parasit partea carosabila si s-a rasturnat in santul de pe partea stanga a sensului de mers. Din accident a rezultat ranirea grava a carutasului, care a suferit o fractura maleola interioara stanga si maleola exterioara dreapta si ranirea usoara a unei pasagere din caruta M. Elena, de 37 de ani, din comuna Cracaoani, judetul Neamt, care a suferit o entorsa glezna stanga. Cercetarile sunt continuate de Politia orasului Tg. Neamt.

In ziua de 9 noiembrie, in jurul orei 17.50, pe str. Stefan cel Mare, din Tg. Neamt, s-a produs un accident rutier din care a rezultat ranirea grava a unei persoane. In urma primelor cercetari efectuate, politistii au stabilit ca in timp ce B. Vasile, de 19 ani, din comuna Raucesti, judetul Neamt, conducea un autoturism, pe str. Stefan cel Mare, din Tg. Neamt, a surprins si accidentat grav pe B. Dumitru, de 67 de ani, din Tg. Neamt, care s-a angajat in traversarea strazii, prin loc nepermis si fara sa se asigure. Pietonul a suferit o fractura peroneu drept si un traumatism craniano – cerebral cu plagi contuze. Cercetarile sunt continuate de Politia orasului Tg. Neamt.

In dimineata de 10 noiembrie, in jurul orei 06.45, pe str. Orhei, din Piatra Neamt, s-a produs un accident rutier din care a rezultat ranirea grava a unei persoane. In urma primelor cercetari efectuate, politistii au stabilit ca in timp ce T. Vlad, de 33 de ani, din comuna Girov, judetul Neamt, conducea un autoturism, pe str. Orhei, la intersectia cu Aleea Viforului, nu a acordat prioritate de trecere si a accidentat o minora, in varsta de 15 ani, din Piatra Neamt, care se angajase in traversarea strazii pe trecerea pentru pietoni marcata si semnalizata corespunzator. Minora a suferit o fractura partiala treimea distala cubitus drept. Cercetarile sunt continuate de Politia municipiului Piatra Neamt.

La data de 9 noiembrie a decedat la Spitalul Judetean Neamt P. Ileana, de 74 de ani, din Roznov, victima a unui accident rutier inregistrat in ziua de 23 octombrie, in jurul orei 19.00, pe DN 15, in localitatea Roznov. Va reamintim ca in urma primelor cercetari efectuate, politistii au stabilit ca in timp ce I. Andrei, de 60 de ani, din orasul Bicaz, conducea un autoturism pe DN 15, in localitatea Roznov, a surprins si accidentat pe P. Ileana, de 74 de ani, din orasul Roznov, judetul Neamt, care s-a angajat in traversarea strazii prin loc nepermis si fara sa se asigure.

Taguri: , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.