Roviniete.ro

Actiune a politiei rutiere Alba pentru depistarea in trafic a autovehiculelor neinmatriculate

Postat de: admin pe 11 Noiembrie 2010 14:33

In cursul zilei de ieri au fost depistate, in trafic, 3 persoane care conduceau autoturisme avand placutele de inmatriculare provizorii expirate, impotriva carora se  administraza acte premergatoare sub aspectul comiterii infractiuni de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat.

1. La data de 10.11.2010, politisti din cadrul Politiei Municipiului Sebes au oprit pentru control, pe strada Veche, din localitatea Lancram, un autoturism condus de Liviu R., de 27 de ani, din Sebes.

Cu ocazia verificarilor efectuate s-a constatat faptul ca placutele de inmatriculare ale autoturismului erau expirate.
Cercetarile sunt continuate sub aspectul savârsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat, fapta prevazuta si pedepsita de art. 85, alin. 1 din O.U.G. 195 din 2002 R.

2. In data de 10.11.2010, cu ocazia activitatilor de control efectuate pe DJ 106 I pe raza localitatii Drasov, comuna Spring, a fost depistat in trafic H.A., de 42 de ani, din comuna Sprig, care conducea un autoturism ale carui placute provizorii de inmatriculare erau expirate.

Cercetarile sunt continuate sub aspectul savârsirii infractiuni de punere in circulatie pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat, fapta prevazuta si pedepsita de art.85 alin. 1 din OUG 195 din 2002.

3. Tot in cursul zilei de ieri, 10 noiembrie 2010, politistii din Cimpeni, au oprit in trafic pe DN 1R, in zona localitatii Horea, un autoturism condus de C.M., de 34 de ani, din comuna Horea.  In urma verificarilor efectuate s-a constat faptul ca placutele de inmatriculare ale autoturismului erau expirate.

Cercetarile sunt continuate sub aspectul savârsirii infractiuni de punere in circulatie pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat , fapta prevazuta si pedepsita de art.85 alin. 1 din OUG195/2002.

Reamintim tuturor conducatorilor auto faptul ca, punerea in circulatie pe drumurile publice, a unui autoturism ale caror  placute provizorii de inmatriculare sunt expirate, constituie infractiunea de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat”, fapta prevazuta si pedepsita de art. 85, alin. 1 din O.U.G. 195 din 2002 R.

Recomandam cu acest prilej respectarea tuturor prevederilor legale in materie de circulatie rutiera.

Inspectoratul de Politie Alba

Taguri: , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.