Roviniete.ro

Accidente si evenimente rutiere in judetul Alba

Postat de: admin pe 12 Noiembrie 2010 14:30

Accidente de circulatie

1. La data de 11.11.2010, orele 14.00, Politia municipiului Blaj a  fost sesizata prin Dispeceratul SNUAU 112, cu privire la faptul ca pe DN 14 B, la intrarea in com. Valea Lunga, a avut loc un accident de circulatie.

Echipa operativa din cadrul Politiei Municipiului Blaj si lucratorii Postului de Politie Valea Lunga, deplasati la locul accidentului au constatat ca pe DN 14 B, la km 36+50 m, Sandor O., de 34 de ani, din municipiul Oradea, judetul Bihor, in timp ce conducea o autoutilitara in directia Copsa Mica – Blaj, la intrarea in comuna Valea Lunga, intentionand sa se angajeze in depasirea unei carute, nu a pastrat o distanta de siguranta, intrand in coliziune cu aceasta.

In urma accidentului o femeie in varsta de 75 de ani, din comuna Valea Lunga, a fost aruncata din caruta suferind fracturi la nivelul picioarelor. Victima a fost transportata la Spitalul din Blaj pentru acordarea de ingrijiri medicale.

2. La data de 11.11.2010, ora 1120, Politia Orasului Abrud a fost sesizata prin   S.N.U.A.U. 112, despre faptul ca  pe D.N. 74, in localitatea Matisesti, comuna Ciuruleasa, s-a produs un accident de circultatie soldat cu victime si pagube materiale.

Echipa operativa de cercetare deplasata la fata locului a constatat ca Marin V., de 42 de ani, din comuna Citcau, judetul Cluj, conducand o autoutilitara in directia Ciuruleasa  – Brad , la km 31+500m, in localitatea Matisesti, nu a adaptat viteza de deplasare la conditiile de carosabil umed si intr-o curba spre dreapta, pentru a evita coliziunea cu o caruta care circula in fata sa, a franat bursc, intrand in derapaj si acrosand cu partea din spate a caroseriei o autoutilitara condusa regulamentar din sens opus de catre C.C., de 25 de ani, din comuna Ciuruleasa.

In urma accidentului C.C. a suferit leziuni, find transportat la Spitalul orasenesc Abrud unde a fost diagnosticat cu “contuzie la ambele gambe, plaga escoriata coapsa stanga”, neramanand internat.

3. La data de 11.11.2010, ora, 17,26, pe D.N. 7 , in afara localitatii Sibor, M. Daniela, de 50 de ani, din Cugir, s-a angajat in traversarea neregulamentara a strazii, prin loc nepermis si nesemnalizat, fara sa se asigure si a fost acrosata de o autoutilitara condusa regulamentar de catre L.V. de 52 de ani din Municipiul Oradea, judetul Bihor.   In urma accidentului M. Daniela a suferit o fractura la nivelul piciorului stang.

Infractiuni la regimul rutier

1. In data de 11.11.2010, politisti din cadrul Politiei Municipiului Alba Iulia, au oprit pentru control pe str. Motilor, din Alba-Iulia, un autoturism condus de F.A., de 24 de ani, din comuna Santimbru. In urma verificarilor efectuate s-a constatat ca termenul de valabilitate al  numerelor de circulatie provizorie era expirat.

In continuare se efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat, fapta prevazuta si pedepsita de art. 85 din O.U.G. 195/2002 R.

2. In cursul zilei de ieri, 11.11.2010, lucratori din cadrul Formatiunii Politiei Rutiere Ocna Mures au oprit pentru control pe D.J. 107 F, in localitatea Razboieni, un motociclu condus de Florin L., de 25 de ani, din municipiul Gherla, judetul Cluj. In urma verificarilor efectuate s-a constata faptul ca, motociclul nu este inmatriculat in circulatie iar conducatorul acestuia nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunilor de « conducerea  pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat » si «  Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o pesoana care nu poseda permis de conducere » fapte prev. si ped. de art.85 alin.1 si 86 alin.1 din OUG 195/2002 R.

3. La data de 11.11.2010, ora 11.00, politistii Postului de Politie Girbova si ai Postului de Politie Cut, au identificat in trafic in localitatea Garbova, pe S. B., de 18 ani, din comuna Cilnic, judetul Alba, care conducea tractorul lui L. N. din satul Rahau, judetul Alba. In urma verificarilor, politistii au constat ca tanarul S.B. nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie, iar L.N. i-a incredintat tractorul, cunoscand faptul ca acesta nu are permis. In continuare, se efectueaza cercetari fata de S. B., pentru savirsirea infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fara a poseda permis de conducere, fapta prev si ped. De art.86, alin.1 din OUG 195/2002, rep. iar, fata de numitul L. N., pentru savirsirea infractiunii de incredintarea spre conducere a unui autovehicul pe drumurile publice unei persoane care nu detine permis de conducere, fapta prev si ped. de art.86, alin.3 din OUG 195/2002, R.

4. La data de 11.11.2010 agenti din cadrul Formatiunii Rutiere Blaj, au oprit pentru control, pe strada Andrei Muresanu, din Blaj, un autoturism condus de Gligor S., de 60 de ani, din Blaj. In urma testarii conducatorului auto cu aparatul  etilotest a rezultat o valoare de  1,23 mg/l alcool pur in aerul expirat, acesta refuzand recoltarea probelor biologice de sange. Cercetarile sunt continuate sub aspectul comiterii infractiunii refuz de recoltare a probelor biologice de sange, in vederea stabilirii gradului de alcoolemie.

Inspectoratul de politie Alba

Taguri: , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.