Roviniete.ro

Lucrarile la Transalpina (DN 67C), pe final

Postat de: admin pe 12 Noiembrie 2010 16:42

Lucrarile de asfaltare a celei mai inalte sosele din Romania ‘Transalpina‘, care masoara aproximativ 147 de kilometri, au ajuns in ultima faza de finalizare, potrivit directorului Sectiei DN Valcea, Eugen Manescu.

Transalpina (DN 67C) este cel mai inalt drum national din Romania, ajungand in Pasul Urdele la aproape 2.145 metri altitudine, peste cota Transfagarasanului. Drumul uneste localitatea Novaci (jud.Gorj) cu Sebes (jud.Alba), traversand Muntii Parang prin judetul Valcea, prin nodul turistic Obarsia Lotrului.

Reabilitarea si modernizarea acestui drum costa aproximativ 350 milioane de euro, executia lucrarii fiind realizata de firma Romstrade.

Pe langa importanta legaturii rutiere pe care o asigura pentru cinci judete – Valcea, Sibiu, Alba, Hunedoara, Gorj – soseaua este menita sa ofere oportunitati pentru dezvoltarea turistica in zona, ea urmand sa traverseze, conform unor planuri ale autoritatilor locale, cel mai mare domeniu schiabil din Romania. Nu mai putin de 80 de kilometri de partii de schi vor uni toate statiunile existente si cele care se vor dezvolta in arealul celor cinci judete.

AGERPRES

Taguri: , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.