Roviniete.ro

Varianta de ocolire Deva-Orastie se finanteaza prin Fonduri ex-ISPA

Postat de: admin pe 12 Noiembrie 2010 13:59

La data de 9 noiembrie 2010, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A. a semnat contractul de lucrari pentru “Constructia variantei de ocolire Deva- Orastie la standard de autostrada”.

Valoarea totala a contractului este de 177.921.518,49 euro (fara TVA), 75% din valoarea eligibila constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana prin Facilitatea ex-ISPA, restul sumei fiind asigurat de Guvernul Romaniei prin Bugetul de Stat.

Parte a proiectului ISPA2004/RO/16/P/PT/008, contractul are ca obiectiv constructia variantei de ocolire cu profil de autostrada a localitatilor Deva si Orastie situate pe Drumul National 7, cuprinzand lucrari de drum în lungime de 32,8 km si lucrari de arta semnificative (poduri si pasaje).

Realizarea variantei de ocolire a localitatilor Deva si Orastie va contribui la îmbunatatirea infrastructurii rutiere pe coridorul IV pan-european prin sporirea gradului de siguranta si confort ale circulatiei rutiere, micsorarea duratei de deplasare, precum si îmbunatatirea calitatii vietii si diminuarea gradului de poluare a mediului în zona urbana.

Contractul a fost atribuit, în urma procedurii de licitatie deschisa, Asocierii JV STRABAG AG – SC STRABAG SRL – SC STRACO GRUP SRL, beneficiar fiind Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania. Durata de implementare a contractului este de 24 de luni de la data începerii lucrarilor, la care se adauga perioada de garantie de înca 48 de luni.

Taguri: , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.