Roviniete.ro

Accidente rutiere si infractiuni la regimul rutier in judetul Alba

Postat de: admin pe 15 Noiembrie 2010 16:18

Accidente rutiere

1. La data de 13.11.2010,  ora 0854, Politia Orasului Abrud a fost sesizata prin   S.N.U.A.U. 112, despre faptul ca pe str. Lt. Anca Virgil din Abrud, s-a produs un accident de circultatie.

Din primele cercetari efectuate de echipa deplasata la locul accidentului a rezultat ca Constantin B., de 40 de ani, din Abrud, in timp ce se deplasa pe partea dreapta a carosabillului, s-a angajat in traversarea strazii, prin loc nepermis si fara sa se asigure, fiind lovit de un autoturism condus de Doru J., de 30 de ani, din Abrud.

In urma accidentului pietonul a fost ranit grav, acesta fiind transportat la spitalul din Abrud unde a fost diagnosticat cu “traumatism cranio cerebral acut, plaga contuza scalp, multiple escoriatii faciale si plaga contuza membru drept”, ramanand sub supravehere medicala.

2. La data de 13.11.2010, ora 17,40, pe strada Calea Motilor, din municipiul Alba Iulia, Ana F., de 79 de ani, din Alba Iulia, s-a angajat in traversarea strazii prin loc nepermis si fara sa se asigure, moment in care a fost surprinsa si accidentata de un autoturism condus de Constantin C., de 45 de ani, din Zlatna.

An urma accidentului femeia a suferit leziuni, fiind transportata la spitalul din Alba Iulia unde a fost diagnosticata cu plaga zona parietala temporala stanga, ramanand sub supraveghere medicala.

3. La data de 14.11.2010, ora 01.00, pe strada Principala din localitatea Vinerea, judetul Alba, A. B., de 23 de ani, din Vinerea, in timp ce conducea un autoturism, a pirdut controlul asupra directiei de mers, patrunzand contrasens unde l-a acrosat pe N.S.M., de 19 ani, din Cugir, care se deplasa pe carosabil.

In urma accidentului N.S.M. a suferit un traumatism cranio cerabral acut inchis, escoriatii la o mana si un genunchi, fara a ramane internat in spital.

In urma testarii conducatorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,64  mg /l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Cugir unde i-au fost recoltate doua probe biologice de sange in vederea stabilirii gradului de alcoolemie.
Cercetarile sunt continuate.

4. La data de 14.11.2010, ora 18,45, G.N., de 18 ani, din comuna Sincel, in timp ce conducea un autoturism prin localitatea Sincel, la intersectia strazilor Iacob Muresianu cu Mihai Eminescu, nu a respectat semnificatia indicatorului “stop”, intrand in coliziune cu un motocliclu condus de minorul A.C.M., de 17 ani, din Sincel.
In urma accidentului, victima a fost transportata la spitalul din Blaj unde i-a fost stabilit diagnosticul de “hematroza post traumatica genunchi drept”, fara leziuni osoase.

Infractiuni la regimul rutier

1. La data de 14.11.2010, un echipaj al politiei rutiere care se afla in serviciul de supraveghere si control al traficului rutier, pe raza orasului Cugir, au oprit pentru control, pe strada 21 Decembrie 1989, un autoturism condus de Marian T., de 56 de ani, din Cugir. Intrucat soferul emana miros de alcoool si vorbea incoerent, a fost testat cu aparatul alcooltest rezultand o valoare de 0,76 mg/litru alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Cugir unde i-au fost recoltate doua probe biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetarile sunt continaute sub aspectul comiterii infractiunii de “ conducere pe drumurile publice a unui autovehiciul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica peste limita legala”,  fapta  prevazuta si pedepsita de art 87 alin. 1 din      O.U.G. 195/2002 R.

2. In data de 14.11.2010, agentii Formatiunii Rutiere Blaj, l-au identificat in trafic pe Ioan P., de 55 de ani, din Teius, in timp ce conducea un autoturism pe strada Clujului din municipiul Blaj. In urma testarii conducatorului auto cu aparatul  etilotest, a rezultat o valoare de 0,42 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din  Blaj unde i-au fost recoltate doua probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetarile sunt continuate sub aspectul comiterii infractiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica in sange, peste limita legala”.

3. In data de 14.11.2010, politisti din cadrul Politiei Orasului Teius l-au depistat in trafic, pe DN1, pe raza orasului Teius, pe T.M., de 25 de ani, din Metes, in timp ce conducea un autoturism ale carui placute previzorii de inmatriculare erau expirate din data de 13.07.2010. Cercetarile sunt continuate sub aspectul savirsirii infractiunii de “conducere pe drumurile publice a unui auto neinmatriculat”, fapta prevazuta si pedepsita de art. 85 alin 1 din OUG 195/ 2002 R.

Inspectoratul de Politie Alba

Taguri: , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.