Roviniete.ro

Permise suspendate pentru neacordarea de prioritate autovehiculelor cu regim prioritar

Postat de: admin pe 15 Noiembrie 2010 10:32

Actiune a politiei rutiere pentru combaterea nerespectarii normelor rutiere privind circulatia autovehiculelor cu regim prioritar.

31 de conducatori auto au fost depistati in cursul zilei de 13 noiembrie, in cadrul unei actiuni desfasurate in intervalul orar 11-16, pe raza municipiului Bucuresti si a Judetului Ilfov, in vederea combaterii nerespectarii normelor rutiere, de catre participantii la trafic, privind circulatia autovehiculelor cu regim prioritar.

Actiunea, desfasurata sub coordonarea Directiei Rutiere, in Capitala si Judetul Ilfov, in baza unui plan comun de actiune dintre Ministerul Administratiei si Internelor si Ministerul Sanatatii, a urmarit impunerea unui climat de disciplina in rândul participantilor la trafic, in special conducatorii de vehicule si pietoni, in ceea ce priveste obligatiile ce le revin la trecerea autovehiculelor cu regim de circulatie prioritara, care au in functiune mijloacele speciale de avertizare luminoasa si sonore, dar si constientizarea opiniei publice asupra dinamicii si consecintelor accidentelor rutiere.

In anul 2010, la nivel national, s-a inregistrat o diminuare a numarului accidentelor de circulatie si a consecintelor acestora. Cu toate acestea, este necesara in continuare cresterea gradului de constientizare a participantilor la trafic, in ceea ce priveste respectarea obligatiilor ce le revin la trecerea autovehiculelor cu regim de circulatie prioritara, care au in functiune mijloacele speciale de avertizare luminoasa si sonore (ambulantele, masinile de pompieri, ale Politiei, ale Institutului de Medicina Legala etc.).

Politistii au fost sprijiniti in demersul lor de un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie. Astfel, echipajele de politie au sanctionat in timp real abaterile conducatorilor auto care nu au respectat prevederile legale in vigoare.

In urma activitatilor desfasurate, politistii au constatat 119 abateri de la normele rutiere, dintre care 31 pentru neacordare prioritate ambulante. Au fost retinute 38 de permise de conducere (31 pentru neacordarea prioritate ambulante – 22 in Capitala si 9 in Judetul Ilfov) si retrase 7 certificate de inmatriculare, fiind constatate si 2 infractiuni.

Art. 37. – (1) Conducatorii de vehicule sunt obligati sa opreasca imediat, pe acostament, sau, in lipsa acestuia, cât mai aproape de marginea drumului sau bordura trotuarului, in sensul de deplasare, la apropierea si la trecerea autovehiculelor cu regim de circulatie prioritara care au in functiune mijloacele speciale de avertizare luminoasa de culoare rosie si sonore.

(2) Conducatorii de vehicule sunt obligati sa reduca viteza, sa circule cât mai aproape de marginea drumului in sensul de deplasare si sa acorde prioritate la trecerea autovehiculelor cu regim de circulatie prioritara care au in functiune mijloacele speciale de avertizare luminoasa de culoare albastra si sonore.

(3) In situatiile prevazute la alin. (1) si (2), pietonilor le sunt interzise traversarea si circulatia pe carosabil pâna la trecerea vehiculelor respective.

Timpul de interventie pentru I.S.U. –S.M.U.R.D. este de 7-14 minute in functie de momentul zilei. Principalul obiectiv este salvarea vietii iar modul de actiune este stabilit prin proceduri specifice.

Timpul de interventie pentru Serviciul Ambulanta Bucuresti- Ilfov este de 7-15 minute in functie de momentul zilei. Intârzierea la un caz produce decalarea urmatoarelor deplasari si implicit reducerea numarului de interventii.

CENTRUL DE INFORMARE SI RELATII PUBLICE

Taguri: , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.