Roviniete.ro

Ceata densa pe drumurile nationale – Trafic rutier ingreunat

Postat de: admin pe 18 Noiembrie 2010 08:49

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca principalul factor perturbator pentru traficul rutier este, la aceasta ora, ceata. Exista ceata cu vizibilitate sub 100 de metri pe DN 1, in zona Otopeni, de la Potigrafu pana la Nistoresti si din Ploiesti pana la Campina.

De asemenea, pe DN 1A, de la kilometrul 103, din localitatea Magurele, pana la kilometrul 120, in Izvoarele, ceata reduce vizibilitatea tot sub 100 de metri. Aceeasi vizibilitate exista si pe DN 1B, intre Ploiesti si Mizil.

Si pe Autostrada Bucuresti-Pitesti, ceata reduce vizibilitatea, pe alocuri, sub 80 de metri.

In judetul Arges, pe DN 7 Pitesti-Gaesti-Titu-Bucuresti, in localitatile Calinesti si Leordeni, vizibilitatea este, pe alocuri, sub 50 de metri. Aceeasi vizibilitate exista si pe DN 65 Pitesti-Slatina, in localitatile Lunca Corbului si Albota. Pe acelasi drum, dar in judetul Olt, intre localitatile Slatina si Colonesti, vizibilitatea este sub 100 de metri.

Aceste conditii meteo-rutiere dificile impun din partea celor de la volan o conduita preventiva pe toata durata deplasarii. Nu este permisa, nici macar pentru o secunda, scaderea atentiei, pentru ca o clipa de neatentie poate costa viata. Maniera de pilotare trebuie sa fie calma, iar viteza, redusa. De asemenea, asigurarea temeinica inaintea efectuarii depasirilor si marirea distantei de siguranta dintre vehicule pot contribui la evitarea implicarii in evenimente rutiere mai mult sau mai putin grave.

Centrul INFOTRAFIC

Taguri: , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.