Roviniete.ro

Atentie soferi! Actiune ampla a politiei rutiere pe DN1 – sambata 20 noiembrie

Postat de: admin pe 19 Noiembrie 2010 15:55

Sambata, 20 noiembrie a.c., Directia Rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane organizeaza o actiune de control in trafic, pe D.N.1, pentru cresterea gradului de siguranta rutiera, diminuarea numarului accidentelor rutiere produse pe fondul excesului de viteza, precum si pentru reducerea gradului de victimizare a populatiei prin producerea de accidente rutiere.

La actiunea de verificare ce va avea loc la data de 20 noiembrie a.c., in intervalul orar 13.00-16.00, pe Drumul National 1, pe raza judetului Prahova, vor participa politisti rutieri din cadrul Directiei Rutiere – I.G.P.R. si Serviciului Rutier Prahova care vor verifica modul in care sunt respectate normele referitoare la viteza de deplasare a autovehiculelor si efectuarea manevrei de depasire.

De asemenea, actiunile politistilor au ca obiectiv reducerea victimizarii prin accidente rutiere, produse pe fondul excesului de viteza, depistarea cazurilor de traversare neregulamentara a drumului public sau de neacordare de prioritate pietonilor.

Un risc suplimentar, dar foarte important, il reprezinta conducatorii de autovehicule care conduc sub influenta alcoolului, precum si a drogurilor sau substantelor similare acestora.

In paralel, politistii rutieri vor actiona pentru descurajarea furturilor de autovehicule intrucat in diferite cazuri acestea sunt folosite la comiterea altor infractiuni. Astfel, se va urmari depistarea, identificarea si dispunerea masurilor legale in cazul conducatorilor vehiculelor care prezinta modificari ale seriilor de identificare, precum si a documentelor de inmatriculare si asigurare de raspundere civila auto.

Politia Romana

Taguri: , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.