Roviniete.ro

Situatia traficului rutier in tara – 19 noiembrie 2010

Postat de: admin pe 19 Noiembrie 2010 09:44

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca la aceasta ora (8.45) nu sunt semnalate probleme deosebite in ceea ce priveste traficul rutier pe drumurile nationale si autostrazi. Se inregistreaza valori normale pe toate arterele importante din tara.

In judetul Alba, incepand de astazi, s-a reluat circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone pe DN1, pe podul de peste râul Mures, situat la intrarea in municipiul Alba-Iulia dinspre Sebes, kilometrul 375+769 de metri. Traficul usor a fost reluat din data de 12 noiembrie, dupa finalizarea lucrarilor de reparatii la pod, care au durat doua luni, timp in care s-a circulat pe rute ocolitoare.

Exista anumite sectoare de drumuri nationale pe care se deruleaza lucrari, fiind foarte posibil ca in orele urmatoare traficul sa se ingreuneze. Cele mai importante dintre acestea sunt:

- DN 1, la kilometrul 94+350 de metri, intre localitatile Câmpina si Cornu, in judetul Prahova, pe sensul catre Ploiesti;

- DN10, in judetul Buzau, segmentul Chirilesti – Siriu, intre kilometrii 80+980 de metri si 81+100 de metri;

- DN67, in judetul Vâlcea, tronsonul Costesti – Negrulesti, intre kilometrii 160+060 de metri si 160+080 de metri;

- DN73 C, in zona Godeni, judetul Arges, intre kilometrii 4+350 de metri si 4+615 metri;

- DN73 D Pitesti – Suslanesti, in judetul Arges, intre kilometrii 46+050 de metri si 46+250 de metri.

Meteorologii prognozeaza pentru astazi vreme mai calda decât in mod obisnuit pentru luna noiembrie. In cursul zilei, cerul va fi partial noros, iar in vestul si sud-vestul tarii pe arii restrânse va ploua slab. Abia mâine vremea se va raci usor. Va fi si ceata, in zonele joase, mai ales dimineata. Semnale in acest sens avem la aceasta ora (8:45) de la dispeceratele de politie ale autostrazilor A1 si A2 si din judetele Alba (DN1 – pe unele tronsoane, vizibilitate sub 50 de metri ), Giurgiu (DN5, DN6, pe alocuri sub 50 de metri vizibilitate), Valcea si Braila. Le recomandam conducatorilor auto ca in conditii de vizibilitate scazuta sa circule cu viteza redusa si sa foloseasca luminile de ceata, impreuna cu cele de intalnire.

Si in acest sfarsit de saptamâna multi automobilisti vor porni la drum. Desi la aceasta ora traficul rutier nu inregistreaza intensificari importante pe DN1 Bucuresti – Brasov (artera pe care suprafata carosabila este acum uscata, cu aderenta buna), vinerea dupa-amiaza, de obicei, se formeaza coloane de autovehicule la intrarea in Ploiesti, in zona Barcanesti. Si in statiunile montane este posibil sa aiba loc perturbari ale traficului rutier, din cauza numarului mare de autovehicule.

Le recomandam conducatorilor auto care se indreapta catre Brasov sa aiba in vedere si ruta alternativa DN1A Ploiesti – Valenii de Munte – Cheia – Sacele.

De asemenea, tuturor celor aflati la volan, nu doar celor care se deplaseaza pe DN1, le recomandam maximum de prudenta, viteza in limite legale, efectuarea depasirilor doar dupa o temeinica asigurare si pastrarea unei distante de siguranta in mers. Sunt acestea doar câteva dintre conditiile unei deplasari in siguranta.

Taguri: , , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.