Roviniete.ro

Ceata densa pe drumurile nationale – Traficul rutier ingreunat

Postat de: admin pe 22 Noiembrie 2010 10:18

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca principalul factor perturbator pentru traficul rutier este, la aceasta ora, ceata.

Colegii de la structurile teritoriale ne-au informat ca exista ceata cu vizibilitate sub 100 de metri pe DN 1, in zona Otopeni, de la Potigrafu pana la Nistoresti si din Ploiesti pâna la Campina.

De asemenea, pe DN 1A, de la kilometrul 103, din localitatea Magurele, pana la kilometrul 120, in Izvoarele, ceata reduce vizibilitatea tot sub 100 de metri. Aceeasi vizibilitate exista si pe DN 1B, intre Ploiesti si Mizil.

Si pe Autostrada Bucuresti-Pitesti, ceata reduce vizibilitatea, pe alocuri, sub 80 de metri.

In judetul Arges, pe DN 7 Pitesti-Gaesti-Titu-Bucuresti, in localitatile Calinesti si Leordeni, vizibilitatea este, pe alocuri, sub 50 de metri. Aceeasi vizibilitate exista si pe DN 65 Pitesti-Slatina, in localitatile Lunca Corbului si Albota. Pe acelasi drum, dar in judetul Olt, intre localitatile Slatina si Colonesti, vizibilitatea este sub 100 de metri.

Le recomandam conducatorilor auto ca in conditii de vizibilitate scazuta sa circule cu viteza redusa, sa foloseasca luminile de ceata impreuna cu cele de intâlnire si sa mareasca distanta in mers intre autovehicule. Pe timpul depasirii altor vehicule, trebuie luat in calcul si faptul ca din sens opus pot circula masini care nu au in functiune nici macar luminile de intâlnire.

De asemenea, in cazul ramanerii in pana, triunghiurile de presemnalizare trebuie asezate la o distanta mult mai mare. Reamintim obligatia conducatorilor de autovehicule cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone sa poarte echipament de protectie-avertizare fluorescent-reflectorizant atunci când executa interventii la vehiculul care se afla pe partea carosabila a drumului public.

Centrul INFOTRAFIC

Taguri: , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.