Roviniete.ro

Ultimele 24 de ore in tara – Accidente rutiere, evenimente in trafic, actiuni ale politiei rutiere

Postat de: admin pe 22 Noiembrie 2010 14:04

Accidente si evenimente rutiere in judetul Timis

A condus un autoturism neinmatriculat, cu numere false de inmatriculare si fara a poseda permis de conducere

La data de 21.11.2010, in jurul orelor 00.50, politistii din cadrul Politiei orasului Jimbolia, fiind in executarea serviciului de patrulare pe strada Calea Timisorii din Jimbolia, au oprit un autoturism condus de Viorel P., de 24 ani, din Jimbolia. In urma verificarilor efectuate a rezultat ca persoana aflata la volanul autoturismului nu poseda permis de conducere, autoturismul era neinmatriculat iar numerele de inmatriculare aplicate pe autoturism sunt false. Politistii au intocmit dosar de cercetare conform prevederilor O.U.G 195/2002 Republicata.

A condus un autoturism aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice

La data de 21.11.2010, politistii din cadrul Politiei orasului Jimbolia, fiind in executarea serviciului de patrulare, au identificat in trafic, pe DJ 591, un autoturism condus de REMUS V., de 48 ani, din Cenei, judetul Timis. Fiind testat cu aparatul etilotest, s-a constatat ca avea o alcoolemie de 0.57 mg/l alcool pur in aerul expirat. Conducatorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Lugoj unde i-au fost recoltate probe de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. Politistii au intocmit dosar de cercetare conform prevederilor O.U.G 195/2002 Republicata.

Infractiuni constatate la regimul circulatiei rutiere

In timp ce executau serviciul in zona de competenta, politistii au depistat in traffic un autoturism condus de Corneliu S., de 28 ani , din Timisoara. In urma verificarilor effectuate, s-a constatat ca acesta se afla sub influenta bauturilor alcoolice, rezultatul testarii cu aparatul etilotest fiind de 0,53 mg/l alcool pur in aerul expirat.  Cel in cauza a fost condus la Spitalul Clinic Judetean unde i-au fost recoltate probe biologice de sange. Politistii au intocmit dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute si pedepsite de art. 87, alin. 1 din O.U.G 195/2002 republicata.

Totodata, politistii l-au identificat pe CIPRIAN T., de 26 ani, din Timisoara in timp ce a condus un autoturism pe strada Pestalozzi din Timisoara. In urma verificarilor efectuate s-a constatat ca acesta avea permisul de conducere suspendat pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice. In cauza, politistii i-au intocmit dosar penal conform prevederilor O.U.G 195/2002 republicata.

In timp ce efectuau serviciul in zona de competenta, politistii l-au depistat pe Dumitru B., de 27 ani, din localitatea Dinias, in timp ce a condus un autoturism pe DJ 593, pe raza localitatii Peciul Nou. Cel in cauza a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,66 mg/l alcool pur in aerul expirat, iar in urma verificarilor effectuate, s-a stabilit ca cel in cauza nu poseda permis de conducere, iar autoturismul pe care il conducea nu era inmatriculat, numerele de inmatriculare apartinand unui alt autoturism. Conducatorul auto a fost condus la Spitalul Judetean unde i-au fost recoltate probe biologice de sange, in cauza fiind intocmit dosra penal.

Actiuni ale politiei Rutiere in judetul Gorj. Accidente de circulatie si evenimente rutiere

“Motociclist” fara permis de conducere

La data de 21.11.2010, orele 16:20, in timp ce actionau pe DJ 673 Turceni, politistii rutieri din cadrul Politiei Orasului Turceni l-au identificat in trafic pe Constantin C., de 32 ani, din comuna Plopsoru, judetul Gorj, care conducea o motocicleta. Cu ocazia controlului efectuat, politistii au stabilit ca motocicleta nu era inmatriculata, iar Constantin C. nu poseda permis de conducere. Politistii au intocmit acte premergatoare sub aspectul comiterii infractiunilor de conducere pe drumurile publice a unei motociclete neinmatriculate si cu numar fals de inmatriculare si fara a poseda permis de conducere.

La volan, cu o concentratie alcoolica peste limita legala

In seara zilei de 21 noiembrie a.c., orele 19:25, politistii Serviciului Rutier Gorj l-au depistat in trafic pe Calin D., de 28 ani, din orasul Novaci, judetul Gorj. Acesta, desi se afla sub influenta bauturilor alcoolice, conducea un autovehicul pe DN 67, in localitatea Scoarta. Testa cu aparatul etilotest, Calin D., a prezentat o concentratie de 0,44 mg/l alcool pur in aerul expirat.  Conducatorul auto a fost condus la o unitate medicala, aici fiindu-i recoltate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, politistii rutieri i-au retinut permisul de conducere si au intocmit pe numele sau, dosar penal pentru comiterea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu o concentratie alcoolica ce depaseste limita legala.

In dimineata acestei zile de 22 noiembrie a.c., orele 04:40, pe un drum comunal din comuna Turburea, a avut loc un accident de circulatie. Cu ocazia primelor cercetari efectuate la fata locului, politistii au constatat ca Gheorghe D., de 33 ani, din municipiul Orsova, judetul Mehedinti, in timp ce conducea un autoturism pe drumul comunal, a pierdut controlul asupra directiei si parasind partea carosabila a intrat intr-un sant. In urma impactului a rezultat ranirea usoara a lui Constantin R., de 24 ani, din Tg-Jiu, pasager in autoturism, care a fost transportat cu o ambulanta la Spitalul Orasenesc Tg-Carbunesti pentru investigatii medicale. Testat cu aparatul etilotest, conducatorul auto a prezentat o concentratie de 0,85 mg/l alcool pur in aerul expirat. Pe numele acestuia a fost intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunilor de vatamare corporala din culpa si conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu o concentratie alcoolica ce depaseste limita legala.

Conduceau autovehicule neinmatriculate

La data de 21.11.2010, ora 07:30, politistii din cadrul Biroului Rutier Municipal Tg-Jiu l-au depistat pe Constantin C., de 38 ani, din comuna Saulesti, judetul Gorj, in timp ce conducea un autoturism pe str. Calea Bucuresti. Cu ocazia verificarilor s-a stabilit ca autoturismul nu figura inmatriculat in circulatie, placutele de inmatriculare fiind false.

In dimineata aceleiasi zile, orele 08:30, aceeasi politisti rutieri l-au depistat pe Costinel A., de 42 ani, din localitate, in timp ce conducea pe str. Calea Bucuresti, din Tg-Jiu, un autoturism a carui autorizatie de circulatie provizorie era expirata.

In ambele cazuri, politistii rutieri au intocmit acte premergatoare sub aspectul comiterii infractiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat si cu numar fals de inmatriculare.

Evenimente rutiere si accidente in judetul Galati

La 21.11.2010, ora 21.20, politistii din comuna Matca l-au depistat pe R. Vasile de 45ani, din com. Matca, jud. Galati, care conducea pe o strada din localitate, un autoturism, desi se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Barbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur in aerul expirat. Barbatului i-au fost recoltate probe biologice in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

La data de 22.11.2010, ora 02.00, I. Ciprian de 19 ani, din Pechea, in timp ce conducea un autoturism pe DJ 251, in localitatea Pechea, in dreptul scolii, datorita vitezei excesive in curba, a pierdut controlul volanului, autoturismul rasturnandu-se intr-un sant, unde a ramas in pozitie verticala. In urma accidentului conducatorul auto si A. Bogdan de 21 ani, din Pechea, pasager in autoturism, au suferit leziuni usoare, iar autovehicolul a fost avariat in procent de 90%.

Accident rutier si abatere de la prevederile codului rutier in judetul Braila

Accident rutier pe DE 87

Ieri, la orele 17.30, in timp ce se deplasa cu autoturismul pe DE 87 (soseaua de centura), in afara municipiului Braila, numita V.L. (36 de ani), din Braila, a surprins-o si accidentat-o grav pe numita R.M. (50 de ani), din satul Latinu, comuna Maxineni, care s-a angajat in traversarea drumului prin loc nepermis si fara sa se asigure. In urma impactului, victima a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Braila, unde a primit ingrijiri medicale. Conducatoarea auto a fost testata cu aparatul etilotest, rezultand ca nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice, si in cauza s-a intocmit dosar de cercetare penala pentru vatamare corporala din culpa.

Sanctiuni aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier

In ziua de 21 noiembrie 2010, lucratori din cadrul Serviciului si Biroului Rutier au actionat pe arterele din municipiul si judetul Braila pentru prevenirea si combaterea comiterii infractiunilor si contraventiilor rutiere.

Pentru abaterile constatate, politistii au aplicat 71 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 20.070 de lei, au ridicat in vederea suspendarii 13 permise de conducere si retras 5 certificate de inmatriculare.

Actiuni ale politiei rutiere in judetul Iasi

Ignorand riscurile la care se expun, dar si pericolul pe care il reprezinta pentru siguranta traficului rutier, politistii depisteaza persoane la volanul unor autovehicule, desi nu poseda permis de conducere, sau care se afla sub influenta bauturilor alcoolice.

V. STELIAN, de 53 ani, din judetul Iasi, a fost depistat in ziua de 20.11.2010, de catre o patrula de politie rutiera, in timp ce conducea un autoturism pe strada 1 Decembrie 1918, din Tg. Frumos, fiind sub influenta alcoolului (0,93 mg/l alcool pur in aerul expirat).

Un alt tanar de 23 ani, din Iasi, a avut ghinionul sa fie oprit in trafic de o patrula de siguranta publica din cadrul Sectiei 5 Politie, in ziua de 21 noiembrie a.c.. De aceasta data insa, politistii au constatat alte infractiuni rutiere. Dupa legitimare au stabilit ca masina era condusa de P. ANDREI, de 23 ani, din Iasi, iar in urma verificarilor s-a constatat ca acesta nu poseda permis de conducere, iar numerele de inmatriculare montate pe autoturism erau expirate. In cauza s-a intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunilor prevazute si pedepsite de art.86 alin.1, art. 85 alin.1 si art. 85 alin.2 din OUG 195/2002 Rep.

M. ALEXANDRU, de 20 ani, din judetul Vaslui, a fost oprit in trafic de un echipaj al Sectiei 5 Politie, la data de 22.11.2010, ora 02:05, in timp ce se deplasa cu un autovehicul pe soseaua Bucium. Tanarul prezenta puternica halena alcoolica, motiv pentru care politistii l-au testat cu aparatul etilotest marca Drager, rezultand o alcoolemie de 1,10 mg/l. alcool pur in aerul expirat.
Amintim faptul ca legea pedepseste aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul dupa ce soferul acestuia a consumat bauturi alcoolice, iar concentratia de alcool in sange depaseste limita legala! Astfel, se prevede o pedeapsa cu inchisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange. Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere.

Evenimente rutiere in judetul Maramures

La Baia Mare – Baimareanul Moise B. de 42 de ani a condus vineri seara un autoturism pe strada Barajului. El era sub influenta alcoolului (1,04 mg/l alcool pur in aerul expirat) si intr-o curba la dreapta a pierdut controlul directiei, dupa care a lovit o masina parcata si s-a rasturnat in afara drumului. Celor trei pasageri din autoturism le-au fost acordate ingrijiri medicale dar au refuzat internarea la spital. Conducatorul auto a fost transportat la spital unde i-au fost recoltate probe biologice.

La Recea – Duminica dimineata, Remus N. de 25 de ani, din judetul Salaj, a condus un autoturism pe D.C. 70 Mocira. Nu a adaptat viteza si la un moment dat a pierdut controlul volanului si a intrat intr-un cap de podet. In urma impactului, pasagerul Ionut D. de 22 de ani, a suferit vatamari corporale si a fost internat la spital.

La Borsa – Toader S., de 51 de ani, a condus ieri dimineata un moped pe str. Unirii din Borsa. Intr-o curba la stanga a iesit de pe carosabil  si a intrat intr-un gard. Barbatul de pe moped a suferit leziuni corporale in urma impactului si a fost internat la Spitalul din Borsa.

Politistii continua cercetarile in toate cele trei cazuri si vor dispune masuri conform legii.

Accidente rutiere si actiuni ale politiei rutiere Arges

Accident rutier grav pe Str. General Cristescu din municipiul Pitesti

In ziua de 21.11 a.c., in jurul orele 12.25, pe Str. General Cristescu din municipiul Pitesti, B. G. de 35 ani din Pitesti, in timp ce conducea un autoturism de productie interna din directia B-dul Republicii catre Str. Dumbravei, a accidentat grav pe S. N. de 75 ani din Pitesti, care s-a angajat in traversarea strazii pe marcajul pietonal, la culoarea rosie a semaforului electric aflat in functiune. Conducatorul auto purta centura de siguranta si nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Cercetarile au fost efectuate de politisti din cadrul Biroului Rutier Municipal Pitesti.

Activitati ale politistilor din cadrul biroului Rutier Municipal Pitesti

Politistii din cadrul Biroului Rutier Municipal Pitesti au actionat pentru dirijarea si fluidizarea traficului, precum si pentru prevenirea accidentelor de circulatie, ocazie cu care au aplicat 105 sanctiuni contraventionale in valoare de  9.300 lei, au retinut 4 permise de conducere si au retras un certificat de inmatriculare.

Politistii au depistat pe:

- D. A. de 37 ani din municipiul Ramnicu Valcea, care a condus un autoturism de productie externa pe Str. Craiovei din municipiul Pitesti, avand permisul de conducere suspendat.

In cauza, politistii au intocmit dosar de cercetare penala conform art. 86 alin 2 din OUG 195/2002 R.

- M. I. de 48 ani din Pitesti, care a condus un autoturism de productie interna, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice (0,66 mg/l a art.87/1.

Activitati Politia Municipiului Curtea de Arges

Agentii Postului de Politie Albestii de Arges au depistat pe S. C. de 33 ani din comuna Albestii de Arges, in timp ce conducea un autoturism de productie interna pe raza comunei, fiind sub influenta bauturilor alcoolice (0,80 mg/l alcool pur in aerul expirat) si care a refuzat recoltarea de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. In cauza politistii au intocmit dosar de cercetare penala conform art. 87 alin 5 din OUG 195/2002 R.

Activitati Politia Orasului Stefanesti

In urma unei actiuni organizate pe linia prevenirii si combaterii infractiunilor la regimul rutier a fost depistat D. V. de 42 ani din comuna Calinesti, in timp ce conducea pe DN 7 Stefanesti, un microbuz cu care efectua transport rutier public de persoane pe ruta Golesti – Stefanesti – Pitesti, fara sa detina licenta de traseu. In cauza politistii au intocmit dosar de cercetare penala conform art. 281 ind. 1 C.P.

Evenimente rutiere si controale in trafic in judetul Tulcea

In dimineata zilei de 20.11.2010, in timpul executarii unei actiuni pe linie de prevenire si combatere a incalcarii prevederilor legislatiei rutiere, lucratorii Postului de Politie Izvoarele, au observat ca un autoturism marca Ford a virat brusc dreapta, iar soferul acestuia, dupa ce a oprit, a parasit autovehiculul.Conducatorul auto a fost retinut dupa ce au fost efectuate somatiile regulamentare, inclusiv executarea unui foc de avertisment in plan vertical cu pistolul din dotare, de catre unul din lucratorii postului de politie.In urma legitimarii persoanei s-a stabilit ca este N. Adrian Octavian de 24 ani din mun.Tulcea, care a condus autoturismul marca Ford, avand permisul de conducere in pozitia suspendat intrucat la inceputul lunii noiembrie 2010 a fost depistat in afara loc. Nalbant conducand un autoturism cu viteza de 150 km/h.

La 19.11.2010 pe raza loc. Greci lucratorii Politiei Orasului Macin si politistii din localitate l-au depistat pe T. Constantin de 28 ani din Greci conducand auto BMW fara a poseda permis de conducere.          In urma testarii alcooscop rezultatul a fost 0,83 mg/l alcool pur in aerul expirat.          In cauza s-a intocmit dosar penal.

In dupa-amiaza zilei de 19.11.2010, la intrarea in com. Chilia-Veche,pe D.C.1, a fost identificat L. Florea, de 53 ani, din localitate, care a condus autoturismul, marca Dacia 1310, fara a detine permis de conducere. Celui in cauza i s-a intocmit dosar penal.

In seara aceleiasi zile, lucratorii Politiei Orasului Babadag l-au depistat pe I. Gheorghe de 34 ani din localitate, in timp ce conducea auto Dacia pe str. Garii din oras, avand o concentratie de 1,05 mg/l alcool pur in aerul expirat. S-a intocmit dosar penal.

La 19.11.2010 lucratorii Biroului Rutier l-au depistat pe C. Constantin de 58 ani din Tulcea in timp ce conducea autoutilitara Dacia avand o concentratie de 0,75 mg/l alcool pur in aerul expirat.S-a intocmit dosar penal.

Politistii l-au depistat in trafic, in loc. Mahmudia pe B. Nicolae de 33 ani din com. Bestepe jud. Tulcea, care a condus autoturismul marca Opel sub influenta bauturilor alcoolice. In urma testarii cu aparatul etilotest rezultand 0,96 mg/l alcool in aerul expirat.In cauza s-a intocmit dosar penal.

In dimineata zilei de 21.11.2010 lucratorii Biroului Rutier l-au depistat pe B. Lucian de 30 ani din Tulcea in timp ce conducea un auto marca BMW pe str. Isaccei din mun. Tulcea avand o viteza de 110 km/h.Celui in cauza i s-a retinut permisul de conducere si i s-a aplicat o sanctiune contraventionala conform O.U.G. 195/2002.

In noaptea de 21/22.11.2010 a fost depistata V. Olga de 58 ani din Tulcea care a condus auto marca Nissan pe str. Victoriei din mun. Tulcea fiind sub influenta bauturilor alcoolice. La testarea alcoolscop a rezultat o concentratie de 0,88 mg/l alcool pur in aerul expirat, dar a refuzat recoltarea probelor biologice de sange in vederea stabilirii aloolemiei. S-a intocmit dosar penal.

Evenimente rutiere si activitati in trafic ale politiei rutiere Harghita

Conducator auto, depistat la Odorheiu Secuiesc, sub influenta bauturilor alcoolice

La data de 21.11.2010, un echipaj din cadrul Politiei municipiului Odorheiu Secuiesc l-a surprins pe numitul N. L. de 31 ani, in timp ce conducea, pe raza municipiului Odorheiu Secuiesc,  un autoturism,  fiind sub influenta bauturilor alcoolice. Susnumitul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,57 mg/l alcool pur in aerul expirat. Deasemenea, persoana respectiva a fost condusa la Spitalul municipal Odorheiu Secuiesc unde i-au fost recoltate probe biologice in vederea stabilirii gradului de alcoolemie din sange. Susnumitului i s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice avand o imbibatie alcoolica peste 0,80 g/l in sange.

Accident produs in localitatea Siculeni

In data de 21. 11.2010, numitul N.Z.G., de 27 ani, domiciliat in Kerepestarcsa, Ungaria, in timp ce conducea o autoutilitara, pe raza localitatii Siculeni, in directia de mers Gheorgheni – Miercurea Ciuc, nu a adaptat viteza atunci cand s-a angajat intr-o curba deosebit de periculoasa si a pierdut controlul asupra volanului intrand in coliziune frontala cu un stalp din reteaua de distributie a energiei electrice. Din accident a rezultat ranirea grava a conducatorului auto precum si ranirea usoara a numitilor V.B., de 30 ani din Budapesta, R.N., de 25 ani din Kerepestarcsa, B.G., de 43 ani din Odorheiu Secuiesc si B.D., de 40 ani, din Odorheiu Secuiesc. Conducatorul auto a fost examinat cu aparatul etilotest, rezultand o imbibatie alcoolica de 0, 67 mg/l alcool pur in aerul expirat. In prezent, sunt efectuate cercetari in vederea stabilirii imprejurarilor in care a avut loc evenimentul si incadrarii juridice a acestuia.

Accident produs in localitatea Pauleni

In data de 20.11.2010, numitul F.Z., de 25 ani, domiciliat in localitatea Pauleni conducea un atelaj tractat hipo, pe DN 12 A, in directia de mers Frumoasa – Miercurea Ciuc. Dat fiind faptul ca atelajul nu era echipat cu elemente reflectorizante si sursa de lumina vizibila, la un moment dat, acesta a fost izbit din spate de un autoturism condus, regulamentar, de T.M.A., de 54 ani, din Miercurea Ciuc. Din accident a rezultat ranirea grava a conducatorului atelajului si avarierea celor doua vehicule implicate. In prezent, sunt efectuate cercetari in vederea stabilirii imprejurarilor in care a avut loc evenimentul si incadrarii juridice a acestuia.

Taguri: , , , ,

Roviniete.ro

Un comentariu la “Ultimele 24 de ore in tara – Accidente rutiere, evenimente in trafic, actiuni ale politiei rutiere”

CORNELIA GALAVAN

10 ANI DE LA PROTESTUL IMPOTRIVA JUSTITIEI DIN FATA GUVERNULUI
10 ANI DE LA PROTESTUL OFICIAL DIN FATA GUVERNULUI IMPOTRIVA CORUPTIEI SI ABUZURILOR COMISE IN SOLUTIONAREA IN JUSTITIE A ACCIDENTELOR RUTIERE.
ACTIUNEA DE PROTEST A FOST ORGANIZATA DE CORNELIA GALAVAN, INFIRMA IN CARJE IN URMA UNUI ACCIDENT RUTIER IN URMA CARUIA A RAMAS INFIRMA SI CARE A ADUS PENTRU PRIMA DATA IN ROMANIA IN FATA INSTANTEI DE JUDECATA UN EXPERT JUDICIAR TEHNIC AUTO, CONDAMNAT PENTRU EXPERTIZA FALSA ASCUNSA SI INSUSITA DE MAGISTRATI, PRODUCAND EFECTE TIP DE 13 ANI IN ‘ MALAXORUL JUSTITIEI ‘.
Actiunea de protest ce a avut loc pe 01.01.2001, la inceput de secol si mileniu impotriva a abuzurilor si coruptiei din justitie referitoare la solutionarea tragediilor rutiere a fost mentionata de cotidianul ‘ Ziua ‘ si inregistrata de PROTV (Amalia Enache).
Despre tragedia unei victime a tragediilor rutiere devenita ulterior si victima magistraturii si a actului de justitie inechitabil timp de 13 ani au mai scris ziaristi ca Adrian Artene, Petre Niteanu, Viorel Ilisoi, Silviu Alupei, Alexandra Sararu, Gabriela Artene, Viorel Patrichi, Andi Topala, iar mai recent pentru credibilitate puteti citi articolele ‘ Cornelia Galavan, femeia in carje care a invins sistemul ‘ aparut luna acesta in Jurnalul National pe 3.09.2010 sau articolul ‘ Victima unui accident rutier isi cauta de 12 ani dreptatea aparut in Evenimentul zilei anul trecut pe 3.11. 2009.
O parte din jiaristii mentionati mai sus la care se adauga si reportaje tv au mentionat si implicarea civica si * in premiera in Romania in care au fost organizate proteste publice impreuna cu mai multe victime ale accidentelor rutiere sau urmasii celor decedati si care au stat la baza initiativei infiintarii ASOCIATIEI VICTIMELOR ACCIDENTELOR DE CIRCULATIE – AVAC, condusa de Presedintele Marian Nedelescu care ulterior a indepartat-o pe Cornelia Galavan si pe sotul acesteia Ioachim Galavan care avea calitatea de membru fondator !
Tot ca implicare civica, ca urmare a ‘ injustiei accidentelor rutiere ‘ ziaristii au mentionat proiectul ‘ LACRIMA RUTIERA ‘ initiat si demarat cu mari eforturi inca din 2001 la sala Arcub din Bucuresti prin care pentru prima data sunt comemorate victimele ‘ genocidului rutier ‘ din Romania in care din periaoa 1990-2010 au decedat peste 62.000 de OAMENI, iar peste 100.000. au ramas infirmi, majoritatea nevinovati, iar ‘ asasinii soselelor ‘ au fost condamnati cu executarea pedepsei in penitenciar in proprtie de …10% !?
Proiectul ‘ LACRIMA RUTIERA ‘ care nu este agreeat de institutiile statului, si care are loc in Piata Universitatii din Bucuresti se desfasoara anual cu ocazia Zilei Mondiale de Comemorare a Victimelor Traficului Rutier asa cum s-a intamplat si anul trecut pe 21.11.2010 cand cei prezenti au aprins o lumanare, au depus flori si au varsat in amintirea celor dragi o ‘lacrima rutiera’.
Proiectul datorita criticilor sale aduse institutiilor statului fata de ineficienta planului national de siguranta rutiera si a lipsei unei justitii rutiere reale este cunoscut si apreciat de asociatii si organizatii din Europa fiindpreciat chiar si de Presedintele Comisiei Europene, Manuel Barroso, iar in lume proiectul aste cunoscut si apreciat de organisme ale ONU – OMS, care a invitat proiectul LACRIMA RUTIERA la Conferinta Mondiala pentru Siguranta Rutiera a ONG – urilor ce a avut loc anul trecut pe 7-8 mai 2009 la Brussels, fiind sigura invitatie din Romania.
Iar mai recent Cornelia Galavan infirma in carje, umilita in justitie timp de 13 ani, ca apreciere si recunoastere a impicarii civice inedire si singulare ca forma de manifestare a fost primita in cadrul organizatiei La Prevention Routiere International – PRI, alaturi de Asociatia Victimelor Accidelor de Circulatie – AVAC Romania, care a fost infiintata din initiativa acesteia, asociatia avand la baza infiintarii si existentei sale ulterioare infirmitatea si implicarea civica in premiera a acesteia, mentionata la vremea respectiva de mass-media.
IN ROMANIA CRIZA MORALA PRIN EFECTELE SALE ESTE MAI GRAVA DECAT CRIZA ECONOMICA. SI AFECTEAZA GRAV STATUL DECI CETATEANUL.
AVEM CRIZE MORALE PESTE TOT, IAR IMORALITATEA INVINGE MORALITATEA IN CEA MAI CORUPTA TARA DIN UNIUNEA EUROPEANA SI AFECTEAZA SI ADERAREA LA SPATIUL DEMOCRATIEI REALE ‘ SCHENGEN ‘.
LA MULTI ANI ?