Roviniete.ro

“Asfalt insangerat” – actiune de Ziua mondiala de comemorare a victimelor accidentelor rutiere

Postat de: admin pe 23 Noiembrie 2010 10:22

Sambata, 20 noiembrie 2010, in Bucuresti, a avut loc o actiune de educare si de sensibilizare a cetatenilor, cu prilejul Zilei mondiale de comemorare a victimelor accidentelor rutiere.

Cu aceasta ocazie, Asociatia Victimelor Accidentelor de Circulatie din Municipiul Bucuresti si Judetul Ilfov a organizat o actiune sub denumirea de “Asfalt insangerat”.

In acest context, au fost colectate 137 de perechi de pantofi uzati (reprezentand numarul persoanelor decedate in evenimente rutiere in anul 2009) care au fost transportate intr-un camion pe traseul parcul Operei – str. Stirbei Voda – str. Dem I. Dobrescu – piata Universitatii – piata Unirii – piata Constitutiei, in intervalul orar 09:40 – 10:00.

In piata Constitutiei, incaltamintea a fost dispusa in cerc,  intercalandu-se cu lumanari, pe care aproximativ 50 de copii participanti le-au aprins.

Evenimentul a fost incheiat cu o slujba de pomenire a persoanelor decedate in accidente de circulatie si se inscrie in cadrul activitatilor desfasurate in vederea aratarii adevaratei dimensiuni a accidentelor rutiere si pentru sensibilizarea tuturor participantilor la trafic astfel incat sa respecte atat prevederile legalein domeniu,cat si pe ceilalti participanti la trafic.

Taguri: , , ,

Roviniete.ro

2 Comentarii la ““Asfalt insangerat” – actiune de Ziua mondiala de comemorare a victimelor accidentelor rutiere”

CORNELIA GALAVAN

‘LACRIMA RUTIERA ‘ COMEMOREAZA VICTIMELE TRAGEDIILOR RUTIERE
PROIECTUL LACRIMA RUTIERA COMEMOREAZA VICTIMELE TRAFICULUI RUTIER IN PREMIERA IN ROMANIA INCA DIN ANUL 2001.
Ziua Mondiala de Comemorare a Victimelor Traficului Rutier – 21 noiembrie 2010
Proiectul ‘ LACRIMA RUTIERA ‘ a -X – a editie
Actiunea a avut loc in Piata Universitatii la gura de metrou din fata Teatrului National IL CARAGIALE intre orele 12 – 14
Evenimentul a fost mediatizat in cadrul emisiunii Roadio Romania Actualitati atat ca stire cat si ca reportaj fiind prezentat si de posturile tv Realitatea si Antena 3.
Cu aceasta ocazie au fost comemorate cele peste 62.000 de victime decedate in tragediile rutiere din Romania in perioada 1990 – 2010
Au fost comemorate simbolic atat personalitati cunoscute ca Laura Stoica si Cristian Margescu, Teo Peter, Cristian Nemescu si Andrei Toncu, Doina si Ion Aldea Teodorovici, dar si victimele necunoscute din tragediile de la Scanteia – 14 decedati, Tulcea, – 4 decedati, Onesti – 13 decedati, Slobozia – 15 decedati, Selimbar – 5 decedati, Budeni – 4 decedati, etc.
Deasemeni au fost comemorati studentii decedati pe Soseaua Kiseleff (‘Soseaua mortii ‘), precum si tanara ziarista Monica Niculescu de la cotidianul ‘ Jurnalul National ‘ in varsta de numai 22 de ani decedata in septembrie anul acesta intr-un tragic accident.
Familiile indoliate au venit cu fotografiile celor dragi si in amintirea lor au aprins lumanari, au depuns flori si au varsat din inima indurerata o lacrima, o…’lacrima rutiera’.
Mor mii de oameni. Marea lor majoritate nevinovati lasand in urma lor mii de familii indoliate, Romania fiind pe primele locuri in Europa in acest clasament funebru.
La aceasta comemorare au participat printre altii si parintii studentului Andrei Rotaru decedat pe trecerea de pietoni in fata Cimitirului Catolic din Bucuresti si parintii studentei Lura Buiac decedata tot pe trecerea de pietoni pe Sos. Kiseleff. Acestora adaugandu-se mama regizorului Cristian Nemescu.
Cu ocazia aceastei actiuni comemorative victimele accidentelor de circulatie si urmasii celor decedati au atras atentia prin interviurile date ca in Romania nu exista o JUSTITIE RUTIERA REALA si ca ‘ assinii soselelor ‘ sunt favorizati de o legislatie permisiva la care se adauga fenomenul de coruptie si abuzurile in actul de justitie. Deasemeni victimele si urmasii celor decedati sustin ca nu exista o practica unitara in condamnarea ccelor vinovati, iar procesele sunt tergiversate in mod umilitor in comparatie cu practica in domeniu din UE.Edificator in acest sens este ca in anul 2009 din 318 ‘asasini ai soselelor’ au fost condamnati cu executarea pedepsei de 1-5 ani doar 27 de autori de ‘ucidere din culpa’ cu executarea pedepsei in penitenciar restul fiind condamnati cu suspendare, adica condamnati…la libertate, demonstrandu-se ca viata victimelor decedate nu are valoare in fata magistratilor din Romania
Proiectul ‘ LACRIMA RUTIERA ‘ se desfasoara anual cu ocazia Zilei Mondiale de Comemorare a Victimelor Traficului Rutier inca din anul 2001, find initiat de Cornelia Galavan infirma in carje, victima a unui tragic accident ce a avut loc in Bucuresti.
Proiectul si implicarea civica publica cu totul inedite, au fost apreciate de mai multe personalitati din tara ca Presedintele Traian Basescu, ASR Principesa Margareta, Seful Delegatiei UE, Jonathan Scheele, Ministrul Administratiei si Internelor Vasile Blaga si altii , el fiind cunoscut si apreciat chiar si in Uniunea Europeana la cel mai inalt nivel de Presedintele Manuel Barroso si de ONU – Organizatia Mondiala a Sanatatii care a apreciat proiectul ‘LACRIMA RUTIERA’ cu ocazia invitatiei la Conferinta Mondiala a ONG-urilor pentru Siguranta Rutiera ce a avut loc anul trecut pe 7-8 mai la Brussels, fiind singura invitatie din Romania.
Ca o recunoastere a implicarii civice si publice a unei victime a tragediilor rutiere ramasa infirma in carje proiectul aobtinut la Gala Societatii Civile 2006, Mentiunea Speciala.
Recent cu ocazia Forumului Internatinal pentru Siguranta Rutiera ce a avut loc la Bucuresti, Presedintele organizatiei internationale La Prevention Routiere, Joop Goos, apreciind implicarea civica in derularea proiectului a ca initiatoarea acestuia Cornelia Galavan sa devina membra a ecestei recunoscute organizatii.
A atras atentia in mod deosebit ca initiativa de a comemora inca din 2001 a victimelor ‘ genocidului rutier ‘ din Romania de catre o victima a acestor tragedii rutiere, ramasa infirma in carje a anticipat in spirit civic cu 6 ani HG. Nr.864/01.08.2007 prin care Guvernul a hotarat ca aceasta zi comemorativa sa se desfasoare oficial si in Romania.
Felicitari pentru actiunea organizata de Asociatia Victimelor Accidentelor de Circulatie Bucuresti si Judetul Ilfov, mai ales ca initiativa infiintarii AVAC imi apartine fapt mentionat si in mass-madia si adus la cunostinta cu ocazia recentei vizite la Bucuresti si Presedintelui PRI,Joop Goos.
MOR OAMENI. MAJORITATEA OAMENI NEVINOVATI.
JUSTITIE SI LEGISLATIE RUTIERA REALA NU DEMAGOGIE.
STOP GENOCIDULUI RUTIER.

LACRIMA RUTIERA

AVAC – CORNELIA GALAVAN INITIATOAREA INFIINTARII AVAC.
IMORALITATE SI DISPRET DREPT…RECUNOSTINTA.
Asociatia Victimelor Accidentelor de Circulatie – AVAC isi datoreaza infiintarea deci si existenta Cornelia Galavan victima a accidentului dar si a implicarii civice pe parcursul anilor intre spitale si instante de judecata.
Am cunoscut zeci de persoane si familii victime ale tragediilor rutiere care au devenit si victime ele magistraturii ca si pe fondatorii AVAC, Marian Nedelescu, Dragos Georgescu, Dragan Angela (indepartata) , ale actului de justitie in care victimele sunt umilite iar cei vonovati sunt favorizati.
Ulterior ca si ” recunostinta ” datorita faptului ca am nu fost deacord cu deviatiile AVAC de la ideea principala si scopul esential pentru care am avut ideea infiintarii AVAC, am fost indepartata atat eu cat si sotul meu Ioachim Galavan care ma reprezenta ca membru fondator.
Dispret si imoralitate drept recunostinta !
Astfel am continuat implicarea civica initiind tot ca o premiera, proiectul LACRIMA RUTIERA prin care tot pentru prima data in Romania, inca din 2001 sunt comemorate victimele accidentelor traficului rutier. Proiectul initiat si organizat personal de o victima a accidentului rutier ramasa infirma in carje umilita in justitie timp de 15 ani, a anticipat cu 7 ani Hotararea Guvernului 864/01.08.2007 prin care comemorarea victimelor a devenit oficiala.
Cea de a XII a editie a proiectului LACRIMA RUTIERA a avut loc duminica 18.11.2012 in Piata Universitatii din Bucuresti cu ocazia Zilei Mondiale de Comemorare a Victimelor Traficului Rutier, dupa ce cu o seara inainte in emisiunea Observator de pe Antena 1 a fost difuzat un reportaj avavd ca subiect tragedia mea care a stat la baza infiintarii AVAC si a proiectului LACRIMA RUTIERA.
Toate acestea fiind ascunse de presedintele asociatiei Marian Nedelescu casi de celalti presedinti perndati pe la conducerea acestui ONG care s-a divizat in doua prin infiintarea de catre Lt. Col. (r) Ion Mihail a CCVR – Centrul de Consultanta pentru Victimele Rutiere,datotrita disensiunilor dar si a ” intreselor ” legate de colaboratori, sponsori si sponsorizari ” dezinteresate ” precum si deplasari in strainatate ” in interesul asociatiilor ” de catre conducerea asociatiei
Multi membri nu stiu maca ca in semn de apreciere atat pentru infiintarea AVAC cat si pentru proiectul LACRIMA RUTIERA singular in Romania, Uniunea Europeana si chiar si in lume am fost aleasa membru al PRI – LaPrevention Routiere Internationale culmea alaturi de AVAC asociatia a carei infiintare si existenta are la baza infirmitatea mea si implicarile civice in premiera.
In Romania imoralitatea este peste tot inclusiv in randurile ONG-urilor !