Roviniete.ro

Noul Opel Antara facelift

Postat de: admin pe 23 Noiembrie 2010 14:49

Noul Opel Antara combina abilitatile sportive si de conducere off-road si eleganta urbana cu un nivel ridicat de functionalitate si siguranta. Aducand imbunatatiri gamei de motoare, designului exterior si confortului interior, Antara poate fi considerat in prezent un nou rival in segmentul din ce in ce mai bogat al SUV-urilor.

Cele mai importante modificari au fost realizate in cadrul imbunatatirilor aduse gamei de motoare pentru noul model Antara, care va fi prezentat la sfârsitul acestui an. Gama de motoare complet reproiectate, toate conforme cu norma Euro 5, ofera acum performante sporite la conducere, precum si un consum si emisii semnificativ reduse. Chiar si cele doua transmisii disponibile – una manuala si una automata, ambele cu sase trepte de viteza – au suferit schimbari majore care sporesc eficienta si dinamica.

Cel mai nou model din gama de motoare este modernul 2.2 CDTI Turbo diesel, care este disponibil in doua variante de putere. Versiunea de 120 kW/163 cp ofera cu 36 cp mai mult decât predecesorul sau, iar versiunea de 135 kW/184 cp ofera o putere mai mare cu 34 cp.

Varianta de 163 cp este disponibila atât pentru versiunea cu tractiune frontala sau cu tractiune integrala, cât si cu transmisia manuala sau automata cu sase trepte de viteza. Motorul de 184 cp ofera, de asemenea, posibilitatea alegerii intre transmisia manuala si cea automata si este oferit impreuna cu tractiunea integrala ca dotare standard.

Gama de motoare pe benzina ofera, de asemenea, mai multa putere. Versiunea de 2,4 litri cu patru cilindri are o putere de 125 kW/170 cp sau cu 30 cp mai multa putere. La fel ca la variantele diesel, acest motor este disponibil cu tractiune frontala sau integrala si este combinat cu transmisia manuala sau automata cu sase trepte de viteza.

Variantele de motorizare prezinta sincronizare variabila a arborilor cu came, atât pe partea de admisie cât si pe cea de evacuare, ceea ce optimizeaza cuplul si performanta si reduce emisiile si consumul de carburant. Un sasiu activ reproiectat i se potriveste perfect noului Antara, asigurând o manevrare dinamica si un confort excelent la conducere.

Prezenta impunatoare prin designul frontal accentuat

Pe strada, Antara atrage privirile datorita aspectului sau sic si luxos. Grila frontala noua cu logoul proeminent il recomanda imediat ca un membru al familiei Opel. Proiectoarele de ceata cu rame cromate si bara de protectie pentru pietoni confera autovehiculului un aspect armonios cu o prezenta impunatoare. Blocurile optice spate modificate si jantele de 19 inch din aliaj usor, dotare optionala, completeaza aspectul robust.

Aspectul sportiv si elegant al SUV-ului este conferit de catre noua consola centrala prevazuta cu compartimente de depozitare suplimentare, materialele noi si culorile adaugate la interior si la exterior. Grafica optimizata a panoului de instrumente si iluminarea interioara eficienta subliniaza ambianta atragatoare.

Opel a imbunatatit si la modelul Antara functiile care ofera siguranta si confortul. Printre acestea se numara frâna de parcare cu actionare electrica, dotare standard, sistemul de asistenta la pornirea in rampa si indicatorul de schimbare intr-o treapta superioara de viteza, pentru optimizarea consumului de carburant. Datorita acestor modificari, segmentul SUV-urilor compacte inregistreaza un nou rival.

Taguri: , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.