Roviniete.ro

“Inteparea pneului in trafic” – Grupare de infractori destructurata

Postat de: admin pe 25 Noiembrie 2010 15:52

In perioada iulie – noiembrie 2010, politisti din cadrul Politiei Sector 2 – Serviciul Investigatii Criminale, au documentat activitatea unui grup infractional ce savarsea infractiuni cu violenta, avand ca mod de operare “inteparea pneului in trafic”. (vezi flagrant metoda intepare roata)

La data de 23.11.2010, in jurul orei 19:00, G. Iulian de 27 de ani , G. Jenel de 41 de ani , Z. Aurel de 37 de ani, D. Viorel de 26 de ani si D. Petre de 26 de ani, toti din judetul Ilfov si cunoscuti cu antecedente penale, folosind un autoturism marca BMW s-au deplasat din com. Ganeasa, jud. Ilfov pe raza Municipiului Bucuresti, dupa care si-au continuat drumul pe Autostrada A1 – Pitesti – Rm. Valcea – Brezoi – Sibiu, unde au “punctat” mai multe autotrenuri. In timp ce se aflau pe drumul european E81, la intrarea in Municipiul Sibiu, cu sensul de mers catre Rm.Valcea, au ’’punctat’’ o autoduba VW Transporter ce se afla in incinta unei benzinarii, unde, in jurul orei 23:30, profitand de neatentia soferului, au intepat pneul rotii dreapta-spate, dupa care, au urmarit-o in trafic, iar intr-o comuna din jud.Sibiu, in timp ce soferul impreuna cu insotitorul sau efectuau schimbarea rotii, suspectii au sustras din cabina autodubei o borseta ce continea documente de identitate si suma de 8.800 de lei.

Au parasit imediat locul faptei indreptandu-se catre localitatea Talmaciu, judetul Sibiu, unde politistii din cadrul I.P.J. Sibiu, au instituit un baraj, pe care autorii au reusit sa-l strapunga, dupa care, datorita vitezei excesive, au iesit cu autoturismul de pe carosabil, pe care ulterior l-au abandonat si au fugit intr-o zona impadurita ce se afla in apropriere.

Au fost instituite mai multe filtre, in urma carora s-a reusit prinderea suspectilor G. Iulian si Z. Aurel in timp ce se deplasau in directia orasului Fagaras cu un autoturism marca Audi, condus de N. Nicolae de 23 de ani, care era insotit de G. Paraschiva de 37 de ani, ambii din judetul Ilfov, persoane care au venit din jud. Ilfov sa-i recupereze pe cei doi autori.

In urma extinderii cercetarilor, s-a stabilit faptul ca suspectii au comis si alte fapte cu violenta, dupa cum urmeaza :

- La data de 26.07.2010, in jurul orei 14:00, prin violenta, au deposedat o femeie de suma de 17.000 de lei in timp ce se afla in parcarea unui complex comercial din sectorul 2, dupa ce anterior acestia i-au intepat unul din pneurile autoturismului.

- La data 23.09.2010, in jurul orei 18:00, au intepat roata dreapta – spate a unui autoturism marca Fiat care era stationat in incinta unei societati comerciale din sectorul 4, fara a reusi sa fure bunuri, intrucat au fost surprinsi de proprietar.

- La data de 07.10.2010, in jurul orei 14:30, au smuls unui barbat o borseta ce continea suma de 18.000 lei, in timp ce acesta schimba, pe o strada din sectorul 2, roata intepata cu cea de rezerva. Cercetarile sunt continuate de lucratorii Serviciului Investigatii Criminale din cadrul Politiei Sectorului 2, sub aspectul savarsirii infractiunilor de talharie, furt-calificat si tentativa de furt-calificat, cu G. Iulian, Z. Aurel, N. Nicolae si G. Paraschiva in stare de retinere, pentru ceilalti participanti luandu-se masuri de depistare si prindere.

Politia Capitalei

Taguri: , , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.