Roviniete.ro

Accidente rutiere grave – 25 noiembrie 2010

Postat de: admin pe 26 Noiembrie 2010 08:38

La dispeceratul Centrului Operational din I.G.P.R. au fost inregistrate in cursul zilei de 25 noiembrie 2010:

- Accidente – 23;

- Morti – 5 in judetele Caras-Severin, Mures, Prahova, Teleorman si Valcea;

- Raniti grav – 22.

Principalele cauze generatoare:

- traversarea neregulamentara;

- neadaptarea vitezei;

- conducerea imprudenta

Taguri: , , ,

Roviniete.ro

Un comentariu la “Accidente rutiere grave – 25 noiembrie 2010”

CORNELIA GALAVAN

‘LACRIMA RUTIERA ‘ COMEMOREAZA VICTIMELE TRAGEDIILOR RUTIERE
PROIECTUL’ LACRIMA RUTIERA’ – CORNELIA GALAVAN
PROIECTUL COMEMOREAZA VICTIMELE TRAFICULUI RUTIER IN PREMIERA IN ROMANIA INCA DIN ANUL 2001.
Ziua Mondiala de Comemorare a Victimelor Traficului Rutier – 21 noiembrie 2010
Proiectul ‘ LACRIMA RUTIERA ‘ a -X – a editie
Actiunea a avut loc in Piata Universitatii la gura de metrou din fata Teatrului National IL CARAGIALE intre orele 12 – 14
Evenimentul a fost mediatizat in cadrul emisiunii Roadio Romania Actualitati atat ca stire cat si ca reportaj fiind prezentat si de posturile tv Realitatea si Antena 3.
Cu aceasta ocazie au fost comemorate cele peste 62.000 de victime decedate in tragediile rutiere din Romania in perioada 1990 – 2010
Au fost comemorate simbolic atat personalitati cunoscute ca Laura Stoica si Cristian Margescu, Teo Peter, Cristian Nemescu si Andrei Toncu, Doina si Ion Aldea Teodorovici, dar si victimele necunoscute din tragediile de la Scanteia – 14 decedati, Tulcea, – 4 decedati, Onesti – 13 decedati, Slobozia – 15 decedati, Selimbar – 5 decedati, Budeni – 4 decedati, etc.
Deasemeni au fost comemorati studentii decedati pe Soseaua Kiseleff (‘Soseaua mortii ‘), precum si tanara ziarista Monica Niculescu de la cotidianul ‘ Jurnalul National ‘ in varsta de numai 22 de ani decedata in septembrie anul acesta intr-un tragic accident.
Familiile indoliate au venit cu fotografiile celor dragi si in amintirea lor au aprins lumanari, au depuns flori si au varsat din inima indurerata o lacrima, o…’lacrima rutiera’.
Mor mii de oameni. Marea lor majoritate nevinovati lasand in urma lor mii de familii indoliate, Romania fiind pe primele locuri in Europa in acest clasament funebru.
La aceasta comemorare au participat printre altii Erica Nemescu mama regretatului regizor Cristian Nemescu decedat impreuna cu prietenul sau Andrei Toncu si taximetristul Dumitru Arustei si parintii studentului Andrei Rotaru decedat pe trecerea de pietoni in fata Cimitirului Catolic din Bucuresti si parintii studentei Lura Buiac decedata tot pe trecerea de pietoni pe Sos. Kiseleff, precum si parintii tinerei ziariste de la Jurnalul National, Monica Niculescu.
Cu ocazia aceastei actiuni comemorative victimele accidentelor de circulatie si urmasii celor decedati au atras atentia prin interviurile date ca in Romania nu exista o JUSTITIE RUTIERA REALA si ca ‘ assinii soselelor ‘ sunt favorizati de o legislatie permisiva la care se adauga fenomenul de coruptie si abuzurile in actul de justitie. Deasemeni victimele si urmasii celor decedati sustin ca nu exista o practica unitara in condamnarea ccelor vinovati, iar procesele sunt tergiversate in mod umilitor in comparatie cu practica in domeniu din UE. Edificator in acest sens este ca in anul 2009 din 318 ‘asasini ai soselelor’ au fost condamnati cu executarea pedepsei de 1-5 ani doar 27 de autori de ‘ucidere din culpa’ cu executarea pedepsei in penitenciar restul fiind condamnati cu suspendare, adica condamnati…la libertate, demonstrandu-se ca viata victimelor decedate nu are valoare in fata magistratilor din Romania
Proiectul ‘ LACRIMA RUTIERA ‘ se desfasoara anual cu ocazia Zilei Mondiale de Comemorare a Victimelor Traficului Rutier inca din anul 2001, find initiat de Cornelia Galavan infirma in carje, victima a unui tragic accident ce a avut loc in Bucuresti.
Proiectul si implicarea civica publica cu totul inedite, au fost apreciate de mai multe personalitati din tara ca Presedintele Traian Basescu, ASR Principesa Margareta, Seful Delegatiei UE, Jonathan Scheele, Ministrul Administratiei si Internelor Vasile Blaga si altii , el fiind cunoscut si apreciat chiar si in Uniunea Europeana la cel mai inalt nivel de Presedintele Manuel Barroso si de ONU – Organizatia Mondiala a Sanatatii care a apreciat proiectul ‘LACRIMA RUTIERA’ cu ocazia invitatiei la Conferinta Mondiala a ONG-urilor pentru Siguranta Rutiera ce a avut loc anul trecut pe 7-8 mai la Brussels, fiind singura invitatie din Romania.
Ca o recunoastere a implicarii civice si publice a unei victime a tragediilor rutiere ramasa infirma in carje proiectul aobtinut la Gala Societatii Civile 2006, Mentiunea Speciala.
Recent cu ocazia Forumului Internatinal pentru Siguranta Rutiera ce a avut loc la Bucuresti, Presedintele organizatiei internationale La Prevention Routiere, Joop Goos, apreciind implicarea civica in derularea proiectului a ca initiatoarea acestuia Cornelia Galavan sa devina membra a ecestei recunoscute organizatii.
A atras atentia in mod deosebit ca initiativa de a comemora inca din 2001 a victimelor ‘ genocidului rutier ‘ din Romania de catre o victima a acestor tragedii rutiere, ramasa infirma in carje a anticipat in spirit civic cu 6 ani HG. Nr.864/01.08.2007 prin care Guvernul a hotarat ca aceasta zi comemorativa sa se desfasoare oficial si in Romania.
Felicitari pentru actiunea organizata de Asociatia Victimelor Accidentelor de Circulatie Bucuresti si Judetul Ilfov, mai ales ca initiativa infiintarii AVAC imi apartine in totalitate fapt mentionat si in mass-madia la vremea respectiva si adus la cunostinta cu ocazia recentei vizite la Bucuresti si Presedintelui PRI,Joop Goos.
MOR OAMENI. MAJORITATEA OAMENI NEVINOVATI.
EDUCATIE SI CIVILIZATIE RUTIERA.
JUSTITIE SI LEGISLATIE RUTIERA REALA NU DEMAGOGIE.
STOP GENOCIDULUI RUTIER.