Roviniete.ro

Ninsoare in Harghita: Circulatie ingreunata

Postat de: admin pe 26 Noiembrie 2010 09:00

Circulatia pe drumurile din Harghita se desfasoara in conditii de iarna in urma ninsorilor care au inceput sa cada vineri dimineata. Seful Sectiei de Drumuri Nationale Harghita, Catalin Romanescu, a declarat ca toate drumurile din judet sunt albe, echipajele de deszapezire actionand acolo unde este cazul.
Pe DN 12 Baile Tusnad-Toplita, stratul de zapada de pe carosabil este cuprins intre unu si doi centimetri, iar pe restul sectoarelor de drum este cuprins intre unu si trei centimetri. Pe DN 13 A, care leaga Miercurea Ciuc de Odorheiu Secuiesc, in zona Homorod, un tir incarcat cu lemne si neechipat de iarna nu a mai putut urca panta si ingreuneaza traficul.

Seful Politiei Rutiere Harghita, comisarul sef Cezar Asandei, a precizat ca toata reteaua de drumuri nationale este patrulata de 12 echipaje de politie care vor fi suplimentate, daca va fi nevoie.

Politistii recomanda soferilor sa circule cu viteza redusa, sa aiba masinile echipate de iarna, sa respecte indicatiile patrulelor aflate in trafic si sa faciliteze interventia utilajelor de deszapezire.

Si la Miercurea Ciuc a nins vineri dimineata, aceasta fiind prima ninsoare a sezonului inregistrata in municipiul resedinta de judet.

Specialistii statiei meteo Miercurea Ciuc au precizat ca se vor mai semnala ninsori in cursul zilei de vineri, dar sâmbata ele se vor reduce.

AGERPRES

Taguri: , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.