Roviniete.ro

Actiune ampla a politiei rutiere pe DN1

Postat de: admin pe 29 Noiembrie 2010 08:47

In doar trei ore, peste 250 de conducatori auto au fost depistati savarsind abateri la regimul rutier, in urma unei actiuni desfasurata de politisti pe DN1. 97 dintre acestia au depasit limita legala de viteza pentru acest sector de drum.

Duminica, in intervalul orar 11.00 – 14.00, sub directa coordonare a specialistilor Directiei Rutiere -I.G.P.R., pe Drumul National 1, in zona km. 80+500, in judetul Prahova, s-a desfasurat actiunea “Drumul National 1 in Siguranta“.

La actiune au participat 55 de politisti rutieri si 6 specialisti din cadrul Regiei Autonome – Registrul Auto Roman si Autoritatii Rutiere Romane.

Scopul actiunii a fost acela de a reduce numarul accidentelor rutiere produse pe fondul excesului de viteza, efectuarii in mod neregulamentar a manevrei de depasire, traversarii neregulamentare a drumului public sau neacordarii prioritatii pietonilor, conducerii autovehiculelor sub influenta alcoolului, precum si a drogurilor sau a substantelor similare acestora.

Astfel, in urma actiunii au fost depistati 256 de conducatori auto care au savarsit abateri la regimul rutier. 97 dintre acestia au fost depistati depasind limita legala de viteza pentru acest sector de drum, 41 au condus autovehicule avand defectiuni tehnice, 9 au fost sanctionati pentru neefectuarea in termen a inspectiei tehnice periodice obligatorie si 109 pentru alte abateri de la normele rutiere.

Pentru defectiuni tehnice grave ale mecanismului de directie sau ale sistemului de franare au fost retinute 2 permise de conducere in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar pentru alte genuri de defectiuni, cu gravitate mai redusa, au fost retrase 38 certificate de inmatriculare.

Politistii rutieri au dispus in sase cazuri, imobilizarea autovehiculelor respective, intrucat pericolul creat de defectiunile tehnice constatate era major, evitandu-se in acest fel producerea unor evenimente rutiere.

Totodata, s-a intocmit un dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat.

CENTRUL DE INFORMARE SI RELATII PUBLICE

Taguri: , , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.