Roviniete.ro

52 de permise retinute la trecerea la nivel cu calea

Postat de: admin pe 30 Noiembrie 2010 14:27

Doua zile de actiuni rutiere la trecerile la nivel cu calea ferata: 52 de permise de conducere retinute, 6 certificate de inmatriculare retrase si o infractiune la regimul circulatiei constatata.

In zilele de 28 si 29 noiembrie, Directia Rutiera si Serviciul Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane au organizat o actiune in 10 judete, avand ca scop prevenirea si reducerea numarului accidentelor de circulatie ce au loc la trecerile la nivel cu calea ferata, din cauza nerespectarii regulilor rutiere instituite in aceste zone, de catre participantii la trafic.

La actiunea care s-a desfasurat in judetele Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava, Vaslui, Timis, Arad, Caras-Severin si Hunedoara au participat peste 190 de politisti de la Rutiera si Tranporturi, care au verificat aproximativ 1.100 de autovehicule.

Politistii au constatat 422 de abateri de la prevedirile Regulamentului de aplicare a O.U.G. nr. 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice, dar si alte acte normative.

Au fost retinute 33 de permise de conducere in vederea suspendarii, pentru nerespectarea prevederilor articolului 138 din Regulamentul de aplicare a O.U.G. nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice (respectiv: schimbarea directiei de mers prin virare la dreapta sau la stanga este interzisa in locurile unde sunt instalate indicatoare cu si marcaje pentru semnalizarea directiei de mers) si alte 19 pentru alte abateri prevazute de acelasi regulament. De asemenea, au fost retrase 6 certificate de inmatriculare.

Totodata, a fost constatata o infractiune la regimul circulatiei.

De exemplu:

- M. Alina, in varsta de 33 de ani, din orasul Buhusi, a condus un autoturism in municipiul Bacau, trecand printre barierele coborate la trecere la nivel cu calea ferata. Soferita a fost sanctionata conform art.138/1/a din Regulamentul de aplicare a O.U.G. nr. 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice si i s-a retinut permisul de conducere.

- S. Petrica, in varsta de 18 ani, din orasul Darmanesti, judetul Bacau, a fost surprins de politisti in timp ce conducea un autoturism in municipiul Moinesti, fara a respecta semnificatia indicatorului „Oprire”, amplasat la trecere la nivel cu calea ferata fara bariere. Adolescentul a fost sanctionat contraventional.

- Politistii l-au surprins, in municipiul Onesti, pe B. Nicolae, in varsta de 21 de ani, din comuna Pirjol, judetul Bacau, care, aflat la volanul unui autoturism, a efectuat manevra de depasire a unei coloane de autovehicule, in asteptare pe podul de peste raul Trotus. Acesta a fost sanctionat conform art.100, alin.3, lit. e, din O.U.G. nr. 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice si i s-a retinut permisul de conducere.

- N. Gheorghe, de 20 ani, din municipiul Suceava, aflat la volanul unui autoturism, nu a respectat semnificatia semnalelor acustice si luminoase la trecere la nivel cu calea ferata din municipiul Iasi, trecand printre barierele in curs de coborare. A fost luata masura sanctionarii conform art.138/1/b din Regulamentul de aplicare a O.U.G. nr. 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice si i s-a retinut permisul de conducere.

Politistii atrag atentia tuturor conducatorilor auto asupra respectarii regulilor de circulatie la trecerile de nivel cu calea ferata!

Semnalele luminoase si acustice, barierele sunt foarte importante, rolul lor este de a proteja viata conducatorilor auto si de a evita producerea unor grave accidente rutiere.

De asemenea, in zonele neprevazute cu astfel de semnale conducatorul auto trebuie sa se asigure temeinic inainte de a a proceda la traversarea unei treceri la nivel cu calea ferata.

Stimati conducatori auto, respectati-va viata si pe a celorlalti ocupanti ai autovehiculului pe care il conduceti! Respectati semnalele luminoase si acustice, barierele instalate la trecerile de nivel cu calea ferata si asigurati-va inainte de a face vreo manevra de traversare a unei treceri la nivel cu calea ferata!

Cele cateva minute de asteptare la bariera si o asigurare temeinica la traversarea unei treceri la nivel cu calea ferata pot face diferenta dintre un drum linistit si o tragedie !

CENTRUL DE INFORMARE SI RELATII PUBLICE

Taguri: , ,

Roviniete.ro

Un comentariu la “52 de permise retinute la trecerea la nivel cu calea”

Thoa

/ Eu il mai stiu pe ala cu : Noi implinim tot ce-au visat sntaburii/ si ducem mai departe visul lor/ spre frumusetea acestei tari si-a luumiiii/ spre fericirea acestui brav popoooor =))