Roviniete.ro

Situatia traficului rutier in tara – 30 noiembrie 2010

Postat de: admin pe 30 Noiembrie 2010 13:12

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca la aceasta ora (12.50) nu sunt semnalate probleme deosebite in ceea ce priveste traficul rutier pe drumurile nationale si autostrazi.

Insa, din cauza unor lucrari de reparatii sau asfaltare, pe unele tronsoane de drumuri circulatia se desfasoara usor ingreunat. Le amintim, in acest sens, pe cele mai importante dintre acestea:

- DN66 Targu Jiu-Petrosani, pe sectorul Bumbesti-Aninoasa, intre kilometrii 116+957 de metri si 116+965 de metri(lucrari de consolidare a versantilor);

- DN1 Ploiesti-Brasov, intre Campina si Cornu la kilometrul 94+350 de metri(alunecari de teren);

- DN10 Chirilesti-Siriu (jud. Buzau), intre kilometrii 80+980 de metri si 81+100 de metri se circula alternativ, pe cate un sens in ambele directii(lucrari de reparatii).

Totodata, va informam ca incepand de maine, ora 02.00, si pana joi, 2 decembrie 2010, ora 08.00, intra in vigoare o atentionare meteorologica cu cod galben de ninsoare, transmisa de Administratia Nationala de Meteorologie, valabila pentru Moldova, Carpatii Orientali si Meridionali.

Pentru reducerea riscului producerii unor accidente rutiere grave, le recomandam participantilor la trafic urmatoarele:

- conducatorii auto trebuie ca in timpul deplasarilor pe toate drumurile publice, in special pe timp de ploaie si ninsoare, sa folosesca luminile de intalnire si pe timpul zilei, sa circule cu viteza redusa, sa manifeste maximum de prudenta, sa adopte un regim de viteza in limitele prevazute de lege, adaptat permanent starii carosabilului si conditiilor de trafic si sa efectueze fiecare manevra doar dupa o atenta asigurare.

- pietonii trebuie sa evite pe cat posibil folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa. Totodata, acestia trebuie sa se asigure temeinic inaintea traversarii drumurilor si sa procedeze la efectuarea acestora numai dupa ce sunt siguri ca traversarea se poate face in conditii de siguranta.

Taguri: , , , ,

Roviniete.ro

Comments are closed.